Nieuwsberichten
Vitesse O12 verliest van Ajax 04/03
Na het verlies in de uitwedstrijd van vorige week tegen AZ, stond er afgelopen zaterdag weer een nieuwe uitdaging voor de O12 op het programma. Ditmaal werd er in alle vroegte afgereisd naar Amsterdam voor de competitie wedstrijd tegen Ajax. Een aantal weken geleden werd er ook al tegen de Amsterdammers gespeeld en toen werd er vrij kansloos met 12-4 verloren. De jongens wisten dus wat ze te wachten stond.

Onder prima omstandigheden en op een echte grasmat begon op de ene helft de wedstrijd juist zoals die niet moest beginnen en scoorde Ajax na luttele minuten al de openingstreffer. Die vroege achterstand kwam de O12 in het eerste blok dan ook niet te boven en Ajax nam een 4-1 voorsprong.

Het tweede en derde blokje waren voetballend vrij gelijkwaardig. Ajax combineerde wat makkelijker en maakte de gecreëerde kansen ook af, terwijl de O12 hard werkte, hun stinkende best deed om in de wedstrijd te groeien, maar helaas bleven de kansen onbenut. De Amsterdammers wonnen blok twee dan ook met 3-1 en in het derde blok werd het 4-0. Totaalstand na drieblokjes was dus 11-2.

De wedstrijd was dus wel gespeeld, maar toch knokte de Geel-Zwarten zich in het vierde blokje naar een 1-2 overwinning, wat de  einduitslag op 12-4 bracht. De doelpunten van Vitesse werden gemaakt door Battal, Jim, Luc en een eigen doelpunt.

Teleurstellend resultaat natuurlijk, maar met nog thuiswedstrijden tegen alle ploegen in de competitie voor de boeg, zal de O12 zeker nog willen laten zien waar ze werkelijk toe in staat zijn.


Bron: redactie / L.K.

Deel online: