Nieuwsberichten
Vitesse O12 verslaat AZ 13/05
Na de goede overwinning van vorige week op Ajax, stond er afgelopen zaterdag weer een topwedstrijd voor de O12 op het programma. AZ was de tegenstander en die werden, na een uitstekende wedstrijd, met een 6-5 nederlaag terug naar Noord-Holland gestuurd. De wedstrijden tegen AZ zijn gedurende het hele seizoen al erg leuk en spannend om naar te kijken, zo ook deze keer. De ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd en dat levert altijd een leuk schouwspel op.

In alle vier de blokken was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Over en weer werden er kansen gecreëerd, maar AZ voetbalde in blok 1 op de ene helft wat makkelijker en wist met één doelpunt het verschil te maken en zo leidde de Alkmaarders met 0-1.

In blok 2 scoorde Janairo en Jim al snel en zo werd de achterstand omgedraaid, maar op de andere helft wist AZ twee kansen te benutten, terwijl de O12 de bal er niet in kreeg. Na nog een tegengoal eindigde blok 2 in 2-3, wat de tussenstand tot 2-4 bracht.

De Geel-Zwarte formatie gooide het in blok 3 over een iets andere boeg en streed voor elke meter, terwijl ze het voetballende gedeelte ook niet vergaten. Deze combinatie leverde doelpunten op van Jesaja, Janairo en Milan en doordat AZ één keer tegen scoorde, eindigde dit blokje in 3-1, wat de tussenstand na drie blokken op 5-5 bracht.

In blok 4 moest het dus gebeuren voor de O12. En het gebeurde ook. Na wat ballen aan beide kanten op paal en lat en goede mogelijkheden voor beide teams, prikte Karsten de 6-5 tegen de touwen en zo won de O12 wederom.

De strijd om het kampioenschap is door dit resultaat nog open, al heeft AZ en ook Ajax wel de betere papieren. Hoe dan ook, de O12 kan nu al terug kijken op een uitstekend seizoen waar het thuis ongeslagen is gebleven en flinke stappen heeft gezet in hun ontwikkeling.
 


Bron: redactie/L.K.

Deel online: