Nieuwsberichten
Vitesse O12 verslaat Twente 18/04
Na de midweekse wedstrijd tegen PSV (14-8 winst), stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. De voorgaande drie wedstrijden in de competitie werden weliswaar winnend afgesloten, maar Twente beschikt over een prima ploeg, dus de O12 was gewaarschuwd.

In het eerste blokje was de O12 wel duidelijk de betere ploeg op beide helften. Helaas werden prima lopende combinatie vaak net iets te ver doorgevoerd en werd het krachtsverschil niet duidelijk gemaakt in het scoreverloop. Terwijl de O12 op de ene helft twee keer het net wist te vinden, deed Twente dat één op de andere helft en eindigde dit blokje in een 1-2 tussenstand.

Na wat stevige woorden van de trainers tussen blok 1 en 2, leek de boodschap bij de spelers over te zijn gekomen. Er werd veel eerder een poging tot afronden gedaan en dit resulteerde in, verdeeld over de twee ploegen, zes doelpunten van de Geel-Zwarten en er zaten een aantal uitstekende doelpunten bij. Doordat Twente ook 2 x wist te scoren, eindigde dit blokje in 2-6.

In het derde blokje ging de ene O12 ploeg door waarmee het in het tweede blokje mee was begonnen en speelde uitstekend. Twente was vrij kansloos tegen de hoge druk en het prima spel en moest dan ook drie doelpunten incasseren. Maar op de andere helft waren ze het even kwijt. Slordig spel en te weinig inzet zorgde ervoor dat Twente twee keer wist te scoren en zo eindigde dit derde blokje in 2-3.

In blok vier ging het min of meer gelijk op. Op de ene helft probeerde de O12 zich terug te knokken na het beroerde derde blokje, maar tot doelpunten leidde dit niet. Twente scoorde wel één keer. Op de andere helft was er wel duidelijk een verschil, maar dit werd weer onvoldoende uitgedrukt in doelpunten. Dit laatste blokje had dan ook een eindstand van 2-2.

Dit bracht de totale uitslag op 7-13 en zo gingen de drie punten mee terug naar Arnhem. De doelpuntenmakers waren Jim 3 x, Jesper 3 x, Jesaja, Karsten, Janairo, Youssef, Milan, Sage en Nathan. Komend weekend geen competitie, maar dan staat in Epe het Marc Overmars Paastoernooi op het programma op zaterdag en zondag.
 


Bron: redactie / L.K.

Deel online: