Nieuwsberichten
Vitesse O12 winnaar Marc Overmars Paastoernooi 25/04
De O12 nam afgelopen paasweekend deel aan het prestigieuze internationale Marc Overmars Paastoernooi in Epe en nam de hoofdprijs mee naar Arnhem. Na de opening op vrijdagavond, begonnen de geel-zwarten op zaterdag aan de poulewedstrijden. Onder heerlijke omstandigheden en op voortreffelijke grasmatten waren de tegenstanders SV Epe, AZ, Juventus en Legia Gdansk.

De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg en werd met 3-0 gewonnen door doelpunten van Karsten, Luc en Jesaja. De twedee poulewedstrijd werd overtuigend met 3-1 gewonnen van Legia Gdansk. Juwensley 2 x en Battal wisten het net te vinden. In de derde wedstrijd was Juventus de tegenstander. Hier hadden de spelers extra naar uitgekeken, maar de O12 was een paar maten te groot voor de Italianen. De O12 speelde uitstekend en met prima combinatievoetbal werd Juve met 3-0 verslagen. Doelpuntenmakers waren Jesper, Jim en Youssef.

Omdat AZ ook al hun voorgaande poulewedstrijden overtuigend had gewonnen, ging het in dit rechtstreekse duel om de eerste plaats in de poule. Zoals in al de vorige ontmoetingen met AZ tijdens dit seizoen, was ook dit weer een duel waarin beide ploegen prima aan elkaar waren gewaagd en leverde dit dan ook een 2-2 gelijkspel op. Door dit gelijke spel werd, door een iets beter doelsaldo, AZ eerste in de poule en de O12 tweede.

Op zondag werd er vervolgens in twee finale poules gespeeld. De O12 nam het hierbij op tegen Rot Weiss Essen en wederom Juventus. Juve was hierbij de eerste tegenstander en je kon aan alles merken dat die graag wat recht wilde zetten en daarbij werd het hele Italiaanse toneelspel uit de kast gehaald. Maar de O12 heeft al het hele seizoen bewezen een prima groep te zijn die van weinig dingen echt onder de indruk raakt en zo ook hier niet van. Met 3-1, door doelpunten van Karsten, Jesper en Jesaja, werden de Italianen wederom dik verdiend verslagen en was de O12 heel dicht bij een finaleplaats.

Deze moest behaald werden tegen Rot Weiss Essen. Deze Duitse ploeg had zichzelf zeker bewezen tijdens dit toernooi door met sterk te verdedigen en het benutten van de spaarzame kansen onder andere Genk en Ajax verslagen te hebben. In deze wedstrijd was de O12 ook weer voetballend stukken beter, maar de goal viel maar niet. Tot dat Battal het net wel wist te vinden en het verzet van de Duitsers was gebroken. Het bleef uiteindelijk bij 1-0 waarmee de finale dus was gehaald. In de andere finalepoule won AZ ook haar beide wedstrijden en dus moest er in de finale wederom tegen de Alkmaarders worden gespeeld.

Onder ruime belangstelling begon de finale op het uitstekend bespeelbare hoofdveld en de twee ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht. AZ had de iets betere kansen, maar de O12 hield stand en zo moesten penalties de beslissing brengen. Na vijf penalties, waarbij er aan beide kanten één werd gemist, bracht de zesde penalty de beslissing. Benjamin stopte de zesde van AZ en zo kon Battal aanleggen voor de beslissende. Hij scoorde feilloos en zo ging de O12 er met de grootste beker vandoor.

Een geweldige prestatie en een dikverdiende toernooi overwinning. Benjamin werd nog extra beloond, door uitgekozen te worden tot keeper van het toernooi.


Bron: redactie / L.K.

Deel online: