Nieuwsberichten
Vitesse O12 wint verdiend van Ajax 05/05
Vitesse O12 speelde afgelopen zaterdag voor de competitie thuis tegen Ajax en versloeg de Amsterdammers verdiend met 6-2.

Waar ze vaak dit seizoen in competitiewedstrijden het eerste blokje nog niet helemaal bij de les waren, was dit zaterdag op het vertrouwde Papendal wel het geval.
De O12 startte op beide helften prima. Er werd heerlijk combinatievoetbal gespeeld en met de altijd getoonde werklust, kon Ajax geen vuist maken. Het jezelf belonen door het benutten van kansen blijft nog wel een issue, maar toch vonden Jesaja en Jesper het net en zo leidde de O12 na blokje 1 met 2-0.

Het 2e blok was eigenlijk een kopie van het 1e.
De Geel-Zwarten speelde uitstekend, maar hield Ajax nog wel in de wedstrijd doordat alleen Juwensley wist te scoren. Na blokje 2 was de tussenstand dus 3-0.

Doordat de marge dus nog klein was en een twingame wedstrijd maar zo om kan draaien, moest de O12 goed bij de les blijven in het 3e en 4e blok.
Voetballend ging het iets moeizamer, maar dan moet er geknokt worden en dat deed de O12 uitstekend. Blok 3 eindigde in 1-1 (doelpunt Geronimo) en blokje 4 in 2-1 door 2 doelpunten van Jip.

Dit bracht de eindstand op 6-2 in het voordeel van de Arnhemmers, waardoor de O12 prima mee blijft doen om de ereplaatsen in de competitie.

Komende zaterdag komt AZ O12 naar Papendal en dus wederom om mooie uitdaging om aan te gaan.


Bron: redactie / L.K.

Deel online: