Nieuwsberichten
Vitesse O13 bekert verder na winst op JVOZ 27/08

Zaterdag 25 augustus jl. speelden onze mannen dan eindelijk een officiële wedstrijd. Na weken van voorbereiding, althans voor de meesten dan, moest direct een knock-out wedstrijd bepalen wie er doorgaat naar de volgende ronde van de KNVB beker. Tegenstander vandaag JVOZ uit Vlissingen. Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, afgekort JVOZ, is een jeugd voetbal opleiding in Zeeland die zoveel mogelijk Zeeuwse talenten wil laten doorstromen naar een BVO. Onze tegenstander komt uit in de eerste divisie laag. Een niet misselijke tegenstander dus.

Mede omdat de wedstrijd van onze collega’s van O19 vandaag niet kon doorgaan was het hoofdveld decor voor onze eerste officiële wedstrijd. We begonnen de wedstrijd goed! Al in de derde minuut wisten we de score te openen. Een goede aanval, opgezet vanuit een geslaagde opbouw van achteruit, werd op aangeven van Anass door Stef bekroond tot doelpunt. Het vervolg van de eerste helft was echter zeer matig. Eigenlijk een kopie van de wedstrijden op het FC Zutphen toernooi. Ondanks de grote afmetingen van het veld gebruikten we slechts een fractie van dat oppervlak. Ook waren we slordig in balbezit. De afspraak was om de ruimten te benutten en de bal slechts twee, maximaal drie keer te raken. Hiermee bedoelde de trainer niet twee, maximaal drie keer raken per balomwenteling?! Ook maakten we in de beginfase weer onnodige overtredingen rondom onze eigen zestienmeter. In de vijfde minuut, korte tijd na onze eerste treffer liep Stef onnodig ver het middenveld in. Iedereen van Vitesse liep mee in de aanval waardoor we na het balverlies niet goed stonden. De counter leverde JVOZ de verdiende 1-1 op. Kort daarop na een onnodig weggegeven vrije trap net buiten onze zestienmeter stonden we alweer achter, 1-2. De vrije trap in de verre hoek liet Wout kansloos. In de vijfentwintigste minuut kregen wij op een vergelijkbare plek buiten de zestien meter een vrije trap mee. Koen te Veluwe stond achter de bal en wist Zep te vinden die op zijn beurt de prima keeper van JVOZ wist te verschalken. Deze voorsprong kon niet verbloemen dat het spel van ons niet al te best was. Gelukkig was daar het onweer zodat we vijf minuten te vroeg al gingen rusten.

Na rust stond er een ander Vitesse in het veld. De bal ging rollen en de ruimten werden benut. Een prima aanval met minimale balbehandeling en gebruik makend van niet teveel schijven zette Tim op een sprinten. Met de bal kort aan de voet werd de achterlijn gezocht. Tim wist de bal perfect af te leveren op de instormende Fabian die de bal onberispelijk achter de wederom kansloze doelman van JVOZ wist te brengen. In de vijftigste minuut volgde opnieuw een aanval via de zijkant. Nu was het Stef die de bal kort aan de voet meenam en perfect afleverde aan Tim die op zijn beurt de voorsprong vergrootte naar 5-2. Vijf minuten later was het alweer raak. Opnieuw kon Tim tot scoren komen, dit keer na een goed ingestudeerde corner van Koen te Veluwe. Hiermee werd de eindstand bepaald op 6-2 waardoor er straks opnieuw een balletje met daarop de naam van Vitesse in de vissenkom van de KNVB terechtkomt.

Helaas hebben we ook te maken met een aantal blessures. Zo konden Thibo en Raf niet meedoen en kampt ook Hugo met pijntjes waardoor hij niet veel minuten kan en mag maken. Naufal had nog te weinig trainingsuren in de benen waardoor het onverantwoord was om met het oog op de vele blessures ook hem te laten spelen. Wat dan wel mooi is om te zien is de aanwezige teamspirit. Zo stonden Raf en Thibo bij elke wissel klaar met een trui en hesje. Zoals op de foto’s te zien voorziet Raf de uitgaande speler van een trui waarna Thibo deze speler voorziet van een hesje!

Op naar volgende week, dan wacht ons een uitdagend tweedaags toernooi in Neede.

Foto's: Gerard Geenacker en Gerrit van den Hoorn