Nieuwsberichten
Vitesse O13 met Niek in vorm en de eerste rode kaart 09/04

VOLENDAM In het dorp van de paling, de Dijk, Jantje Smit en het IJsselmeer, was het zaterdag de ochtend van onze Niek. Vitesse O13 versloeg in het knusse stadion Volendam (1-4) mede dankzij een mooie goal van Niek.

En aan het einde van de dag bleek dat ook nog eens goed voor de derde plaats. Al heeft FC Utrecht (2 punten achter) twee wedstrijden minder gespeeld; dus we moeten ons vooral niet rijk rekenen. Maar we spelen ook nog thuis tegen Utrecht dus wie weet.

De wedstrijd eindigde met een nieuwtje voor ons: een directe rode kaart voor Bouke. Een paar gele kaarten hebben we dit seizoen wel gezien, maar rood kan ik mij niet herinneren. Het gebeurde na een stevig duel, waarvan er wel meer waren. Bouke raakte zijn tegenstander wel, maar vast niet met opzet. De scheidsrechter vond klaarblijkelijk van wel; dan heb je dat maar te accepteren: onrecht of niet.

Bouke was er wel even stuk van, maar later die avond was hij er volgens mij wel overheen; op de playstation met de jongens (tegenwoordig een soort team-uitlaatklep heb ik het idee) had hij in elk geval weer het hoogste woord.

Gelukkig was de wedstrijd al lang beslist toen Bouke rood kreeg en wij met zijn tienen door moesten. Het begon deze (wel erg vroege) ochtend met iets meer Volendams balbezit, maar een goal van Bas vanuit een hoek die bijna onmogelijk was, maar niet helemaal dus, want Bas kreeg de bal precies tussen de keeper en de paal door: 0-1. De pass op Bas was trouwens mooi, volgens mij van Dion, een steekballetje.

Wat vooral opviel was het frisse vrolijke, handige spel van Niek. Daar hadden de Volendammers de handen (en voeten) vol aan. Niek begon als linker middenvelder maar na een botsing van Marley (die net als zijn tegenstander geblesseerd uitviel) schoof Niek een plekje door. Sem kwam erin op het middenveld.

Even later, toen Bouke over rechts in actie kwam en een afspeelpunt voor de goal zocht, vond hij de inlopende Niek. Die kwam goed voor zijn tegenstander en knalde de bal met zijn rechter voet meedogenloos in de kruising: 0-2. Sommige mensen denken misschien dat ik mij vergis, want Niek is zo’n echte linkspoot, maar het was echt met rechts.

Overigens was Volendam qua veldspel nog steeds wel aardig, maar kansen kregen ze niet of nauwelijks.

Geen vuiltje aan de lucht dus, maar vlak na rust waaide de IJsselmeerwind even de verkeerde kant op. Wat geklungel achterin - niet lekker ingrijpen, beetje chaos - leidde de snelle 1-2 in. Volendam ging erin geloven en wij hadden even geen antwoord. Gelukkig hoeft dat niet altijd direct, want kansen geven we nauwelijks weg.

Heel lang duurde die Volendamse opleving niet. Dat kwam door Silvan, die een vrije trap van een meter of 20-25 (zie foto) rechtstreeks de kruising in joeg: 1-3. Toen even later Matthijs heel attent was (bal kwam terug van de lat, Matthijs tikt binnen) was de wedstrijd gelopen: 1-4 aan de Volendamse Dijk.

FC Volendam O13 - Vitesse O13 1-4 (0-2):
0-1 Bas, 0-2 Niek, 1-2, 1-3 Silvan, 1-4 Matthijs

Opstelling:
Tom; Nando, Sergio, Silvan, Kaya; Dion, Brent, Niek; Marley, Bas, Bouke; Sem, Kick, Matthijs; Max.

Geblesseerd: Quentin.
Bron: redactie / EvdW

Deel online: