Nieuwsberichten
Vitesse O13 verliest haar eerste thuiswedstrijd van een sterk sc Heerenveen 24/09
Zaterdag 22 september jongstleden speelden de boys van Vitesse O13 voor het eerst thuis op het kunstgras van Papendal. Ook voor deze jonge Vitessenaren werd het een heuse Airborne wedstrijd. Het groene Papendal met overvliegende Dacota’s onderweg naar de Ginkelse heide te Ede vormden het decor voor deze mooie zaterdagmiddag wedstrijd.

foto’s zijn gemaakt door Gerard Geenacker en Rob de Vries


Het was echter Heerenveen dat het initiatief nam deze middag. De opbouw van Vitesse werd al vroeg verstoord. Doordat de mannen uit Heerenveen hoog druk zette op de verdediging van Vitesse hadden de mannen van Frank van Kouwen moeite de vrije spelers op het middenveld te vinden. Op de momenten dat het wel lukte waren ze niet balvast genoeg om de laatste linie in stelling te brengen. Hierdoor kwam Vitesse nooit echt gevaarlijk voor het doel van Heerenveen.
 
Ondanks het veldoverwicht van Heerenveen was het toch Vitesse die tot een eerste doelpoging kwam. Koen te Veluwe kon op de rand van het zestienmeter gebied van Heerenveen vrij schieten. Helaas belandde de bal net naast het doel van Heerenveen. Dit smaakte naar meer waardoor de mannen van Vitesse iets beter in de wedstrijd kwamen. Dit resulteerde kort achtereen tot twee keer toe in een twee tegen één situatie waarbij Koen te Veluwe telkens onze spits Tim van der Leij wist te vinden. Helaas resulteerden deze pogingen niet in doelpunten voor Vitesse.
 
Het was dan ook Heerenveen dat het initiatief van Vitesse overnam. Mede ook doordat Vitesse steeds slordiger werd in de passing. Kort voor het einde van de eerste helft mocht Heerenveen een corner nemen. Het werd een ingestuurde variant waarbij de corner kort werd genomen. Vitesse vaardigde één verdediger af waar er twee niet hadden misstaan. Neemt niet weg dat de aanvaller van Heerenveen de bal op prachtige wijze achter de doelman van Vitesse wist te leggen. De bal werd met hoge snelheid onhoudbaar voor Wout van Balen in de meest verre bovenhoek geschoten. Met een 0-1 stand werd de kleedkamer opgezocht.
 
De beginfase van de tweede helft speelde zich vooral op het middenveld af. Beide ploegen wisten dan ook geen uitgespeelde kansen te creëren of gevaarlijk voor het doel te komen. Tot de tiende minuut was er dan ook niets aan de hand voor beide ploegen. Tot het moment dat Vitesse op knullige wijze in de opbouw ter hoogte van de middenlijn de bal verloor. Dat ook Heerenveen om de bovenste plaatsen meespeelt werd vervolgens snel duidelijk. Het balverlies werd op prachtige wijze door de rechtsbuiten van Heerenveen afgestraft, 0-2.
 
Meteen vanaf de aftrap was het Stef Vullinghs die de spanning kon terugbrengen in de wedstrijd. Helaas lukte het Stef niet om de bal binnen te schieten voor Vitesse. In de laatste fase van de wedstrijd nam trainer Frank meer risico door in de voorhoede een extra aanvaller te brengen. Dit leidde nog tot een goede kans voor Tim van der Leij en vanuit een corner een kopbal van Jerome Damey. Daarentegen werd ook Heerenveen in de omschakeling nog gevaarlijk maar bleef de stand van 0-2 staan. Duur puntverlies, maar verliezen van een goede tegenstander kan een keer gebeuren.

foto’s zijn gemaakt door Gerard Geenacker en Rob de Vries

Bron: redactie / R.K.

Deel online: