Nieuwsberichten
Vitesse O13: nog net gelijkgespeeld in 2017 20/12
Arnhem – Ze hebben er tien wedstrijden voor geoefend, maar het is gelukt. Op de laatste speeldag van 2017 hebben de jongens van O13 eindelijk gelijkgespeeld. Nu is het ene gelijkspel het andere niet maar thuis tegen FC Volendam kun je als ‘neutrale’ bezoeker iets hebben van: vooruit dan maar met die 1-1.

Wat zat er zaterdag nou meer in; winnen of verliezen? Als je de kansen optelt, denk ik winnen. Als je van een afstandje naar de wedstrijd keek, en naar de uitstraling, de felheid in de benen en de koppies. Mwah, verliezen had ook nog gekund. Dus zo’n gelijkspelletje was zo gek nog niet.

Eerst de kansen dan maar eens. Er was een buitenspeldoelpuntje voor ons, maar de tellen nu eenmaal niet. Marley stond een keer alleen voor de keeper, hij kreeg de bal er niet langs. En daarna stond hij iets te ver aan de buitenkant om nog een hoekje te vinden. Dat was het allemaal wel voor rust.

In de tweede helft kan ik mij geen grote kansen meer herinneren. En als ik zo eens door mijn notities blader, en de wedstrijd nog eens in mijn hoofd voorbij laat gaan, gebeurde er ook niet heel veel bijzonders meer. Kan aan mij liggen, misschien ook toe aan een break.

Dus maar even terug naar het begin van de wedstrijd, toen je eigenlijk al zag dat het niet helemaal fris en fruitig was.  Misschien doordat er door al die sneeuw zo weinig was getraind de laatste twee weken? Wie zal het zeggen. Volgens sommige ouders had het wat met het kerstgala op Beekdal te maken. Een avondje bal en voetbal; dat gaat niet altijd fijn samen. In elk geval; gedanst op het veld werd er niet en een kerstgalavoorstelling op de laatste speeldag van 2017 was het ook niet.

En zo kon Volendam ook op 0-1 komen omdat de ene na de andere speler net een stapje te laat was. Van die zware benen, die even achter blijven bij wat het hoofd wil. Maar 0-1 is niks aan de hand; als het niet lukt, kun je altijd nog je geheime wapens van stal halen. Even scherp stellen en daar was de 1-1 van Kaya. Een hoekschop ineens in het doel laten draaien; dat kunnen er maar weinig. Ja, heel vroeger speelde bij Vitesse Charly Bosveld; die kon dat ook. Hij werd er zelfs Vitessenaar van de (vorige) eeuw mee.
In de tweede helft werd geheim wapen II nog even achter het kanon gezet. Maar zelfs Silvan kreeg de bal er niet in. Daarom bleef het bij 1-1.

Vitesse O13 eindigt de eerste helft van het seizoen zo als vierde; achter AZ (alles gewonnen), Ajax en FC Utrecht. Zes keer gewonnen, vier keer verloren en nu dus een keer gelijk.
Tijd voor de winterstop na een best zware periode voor de jongens die voor het eerst de middelbare school combineren met vier keer trainen en spelen op een heel veld. Trainer Tim Cornelisse, assistent Lars Carlier, teammanager Rene Kock en de trouwe en altijd scherpe, vrolijke grensrechter Dyon van den Berg, samen met de fantastische spelersgroep: bedankt voor een fijne eerste helft van het seizoen. Tijd om bij te tanken.

Vitesse O13 – FC Volendam O13 1-1 (1-1): 0-1, 1-1 Kaya.

Opstelling: Tom; Kick, Sergio, Quentin, Kaya; Brent, Milan, Sem; Marley, Bas, Taylor; Dion, Nando, Silvan, Bouke, Niek; Max, Matthijs.


Bron: redactie / EvdW

Deel online: