Nieuwsberichten
Vitesse O13: Alle ballen op Bassie, dag Taylor 23/02

AMSTERDAM | Het was zaterdag in Amsterdam-Zuid binnen de lijnen de dag van Bassie. Buiten de lijnen ging de aandacht naar Taylor. Bas maakte voor 013 bij AFC alle drie de goals (0-3) en Taylor moest zijn laatste wedstrijd vanaf de kant bekijken.

Dat laatste was natuurlijk jammer. Het afscheid van Taylor, en vorige week al Milan (fijn dat hij later nog afscheid komt nemen), doet wel pijn in de hechte groep. Taylors ouders Craig en Luciënne waren er ook toen de kleine sympathieke aanvaller voor het laatst met zijn tas over de rug als Vitessenaar het sportpark verliet. (Nou ja, voor het laatst, dat weet je natuurlijk nooit).

Een knuffel hier, een glimlach daar, een boks, ploeggenoten die hem allemaal even in de armen sloten; en een traantje bij moeder. Taylor nam in Amsterdam afscheid als een grote kerel, die we gaan missen. Zijn dribbels, zijn technische hoogstandjes, dat lachje en die stoere tred.

Met de tred van Bas was zaterdag ook niks mis. Vitesse had het wapen tegen AFC al snel gevonden. Ging het thuis nog heel erg moeizaam tegen de Amsterdamse jongens, zaterdag was de tegenstand gezapig. Vitesse speelde helemaal niet zo goed maar legde keer op keer de bal pal achter de Amsterdamse verdediging. En dat was genoeg.

In het profvoetbal kun je ook zeggen dat het zakelijk was. Zwakke plek van de tegenstander zoeken en daar keer op keer in prikken. Bas was er met zijn snelheid om het af te maken. Vitesse kreeg een handvol kansen. De 1-0 van Bas was een mooi lobje, daarvoor was Bouke met een kopbal al ook dicht bij de 1-0 geweest. Het volgende lobje van Bas eindigde op de lat.

In de tweede helft maakte het zonnetje veel goed. En de goals ook. De tweede was een mooi uitgespeelde aanval die via Quentin, Kick en Bouke op het hoofd van Bas eindigde: 2-0. Vlak daarna stond Bas al weer oog in oog met de Amsterdamse keeper, maar nu besloot hij breed te leggen op Stef, die mee was van O12. Het balletje was net te kort, daarnaast werd er voor buitenspel gevlagd.

En dus deed Bas het de volgende keer maar weer zelf: met weer een lobje: 0-3. Tussendoor overleefde de verdediging - hier en daar een beetje in slaap gesukkeld - nog wel spannende momenten waarbij AFC een paar keer om een strafschop schreeuwde. Maar Tom hoefde zijn strafschopkunsten niet te laten zien.

Goeie uitslag en weer wat vaster op de vierde plaats; terwijl nummer drie FC Utrecht verloor. Op naar de grote wedstrijden tegen koploper AZ (nog geen punt verloren, maar Vitesse is in Arnhem dit seizoen niet verslagen) en voor de beker naar Feyenoord.

AFC O13 - Vitesse O13 0-3 (0-1):
0-1, 0-2, 0-3 Bas.

Opstelling:
Tom; Kick, Sergio, Silvan, Nando; Sem, Dion, Niek; Marley, Bas, Bouke; Quentin, Brent, Stef, Matthijs. Max.

Geblesseerd: Taylor, Kaya.
Bron: redactie / EvdW

Deel online: