Nieuwsberichten
Vitesse O15 in de slotfase langs Feyenoord 16/05

Op woensdag 10 mei speelden we de inhaalwedstrijd tegen de nummer drie, Feyenoord. Uit hadden we verdiend van ze gewonnen maar het blijft natuurlijk een hele lastig tegenstander. Al na tien minuten moet Eelco met een blessure vervangen worden door Djordy en dat zorgt voor de nodige omzettingen in het elftal.

De jongens laten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en zetten Feyenoord goed onder druk. In de 16e minuut komen we bijna op voorsprong als op links een bal de diepte in wordt gespeeld waar Sergio achteraan gaat. Hij omspeelt de keeper en legt dan de bal net iets te hard opzij waardoor de verdediger de bal weg kan werken, deze komt voor de voeten van Jayden maar diens schot gaat net naast. Het restant van de eerste helft gaat behoorlijk gelijk op waarbij er over en weer wat kansjes zijn maar tot doelpunten zal dit niet leiden en dus gaan we met 0-0 rusten.

Vlak na rust krijgen we een paar kansen maar de schoten van Darnell (net naast) en Million (net over) zorgen er niet voor dat we op voorsprong komen. Halverwege de tweede helft volgt toch de verdiende voorsprong als bij een afgeslagen corner de bal bij Sergio belandt. Hij kapt zijn tegenstander buiten de zestien met rechts uit en schiet de bal heel beheerst met links in de verre hoek binnen! Echt heel lang konden we niet genieten van deze voorsprong, want zes minuten later staat de 1-1 alweer op het scorebord nadat in eerste instantie een Feyenoord aanval wordt afgeslagen. De bal komt voor de voeten van een Feyenoord speler en ook hij krult de bal in de verre hoek binnen, 1-1.

Beide ploegen gingen hierna op jacht naar de winst want aan een gelijkspel hadden beide niets. Het leek er op dat we genoegen moesten nemen met een gelijkspel totdat Mike in “ the dying seconds” van de wedstrijd de diepte in werd gestuurd en de bal rustig over de ver voor zijn doel staande Feyenoord keeper lobt en ons op die manier de overwinning bezorgde! Alhoewel een gelijkspel een terechte uitslag zou zijn geweest waren we natuurlijk niet minder blij met deze overwinning! De jongens hebben er echt voor gestreden en daarom was het hen, na de slechte oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag, gegund om op basis van de getoonde strijdlust de drie punten binnen te slepen!

Opstelling Vitesse:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Eelco (10. Djordy), 4. Maikel, 5. Enzo, 6. Jayden (36. Darnell), 7. Melano, 8. Million, 9. Mike, 10. Daan, 11. Sergio (68. Adil).

Wissels:
12. Bas, 14. Tom, 15. Djordy (10. in voor Eelco), 16. Darnell (36. in voor Jayden), 17. Adil (68. in voor Sergio), 18. Jorn, 19. Max.

Scoreverloop:
57. 1 – 0 Sergio
63. 1 – 1 Feyenoord
70. 2 – 1  Mike (assist: Enzo)
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: