Nieuwsberichten
Vitesse O15 maatje te klein voor AZ 15/05

Vitesse O15 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen het zeer sterke team van AZ. Dat we het dus zwaar zouden krijgen was een feit. In het eerste kwartier konden we niet echt een vuist maken. AZ wist echter een paar plaagstootjes uit te delen.

Echt gevaarlijk werd AZ echter niet, tot het moment dat Sil Swinkels in de dertiende minuut een AZ-speler in het strafschopgebied onderuit haalde boden we redelijk tegenstand. Helaas wist AZ wel raad met de penalty: 1-0. Vrij snel daarna kregen we een vrije trap. Eray Surul wist deze in de veertiende minuut via het lichaam van een AZ-verdediger binnen te koppen. Een prima goal vanuit een moeilijke positie. Voor rust wist Nigel van Haveren met een paar prima reddingen zijn goal schoon te houden. Na rust werd het in de 46ste minuut 2-1 voor AZ. Nigel werd verrast door een schot uit de tweede lijn en de bal ging onder hem door.

In de tweede helft konden we geen vuist meer maken en liepen we achter AZ aan. De voor Devonish Eustatia ingevallen Milan Sanders kon ook de AZ-keeper niet verrassen met een schot van twintig meter. In de 51ste minuut maakte AZ aan alle illusies een einde. Een middenvelder en onze centralen lieten zich te makkelijk uitkappen en dezelfde speler wist Nigel voor de derde keer te passeren. 3-1.

Helaas zijn we er vandaag niet echt aan te pas gekomen. Een verdiende nederlaag tegen het beste team van de competitie is geen schande. Er is hard gewerkt en dat is een compliment waard. Later op de dag werd bekend dat Ajax verloor van Heerenveen. Door deze nederlaag van Ajax heeft AZ vandaag de titel te pakken. Namens de gehele selectie van Vitesse O15 feliciteren we de Alkmaarders met het dik verdiende kampioenschap.

Donderdag 17 mei a.s. spelen we onze voorlaatste thuiswedstrijd tegen PSV om 16.00 uur op Papendal. Tot dan!
 

Opstelling:
1. Nigel van Haveren, 2. Jorg van Rijn, 3. Marcus Steffen, 4. Sil Swinkels, 5. Max van Beem, 6. Andrei Gheralia, 7. Gallio Esajas, 8. Devonish Eustatia, 9. Eray Surul, 10. Naygiro Sambo, 11. Abdul Sesay.

Wisselspelers:
12 Edwin Danquah, 13 Giovanni Davidse, 14 Ruben van Strien, 15 Vincent Derksen, 16 Milan Sanders.

Scoreverloop:
13. 1-0 AZ
14. 1-1 Eray
46. 2-1 AZ
51. 3-1 AZ
Bron: redactie / DvdW

Deel online: