Nieuwsberichten
Vitesse O15 maatje te klein voor Feyenoord 09/06

Vandaag de uitwedstrijd naar Feyenoord. Vooraf wisten we dat we dat het zwaar zou worden. We mochten een kleine nederlaag incasseren om alsnog de benodigde achtste plaats binnen te halen. Op het zonovergoten Varkenoord was het heerlijk toeven in het zonnetje. 

Helaas was het in de vierde minuut al raak voor Feyenoord. Keeper Kevin Gadellaa probeerde op te bouwen. Zijn pass was niet zuiver genoeg en belandde bij een Feyenoord aanvaller in de voeten. Onze centrale verdedigers stonden aan de grond genageld en de Feyenoorder wist wel raad met dit kadootje. 1-0 

Hierna hebben we de hele eerste helft achter Feyenoord aangelopen. Achterin gaven we Feyenoord soms bijna een vrije doortocht, het middenveld wist totaal geen grip op het spel te krijgen en voorin wisten we geen kansen te creeeren en sprongen de ballen van de voet. In de 26e minuut maakte Feyenoord na een prima aanval 2-0. Als je dit soort wedstrijden speelt en het wil voetballend niet lukken moet je proberen het met een gezonde dosis inzet doen, dat ontbrak er aan af en toe. In de 33e minuut wist Feyenoord zelfs de 3-0 te maken en vanaf dat moment waren wij afhankelijk van de uitslag van ADO - FC Twente. In het slechtste geval zouden wij negende worden. 

De technische staf zag dat het anders moest en greep in de rust in. Milan Sanders verving Andrei Gheralia op '10' en Tyron verving Max op linksbuiten. Door deze wissels was er meer strijd, kregen we iets meer grip op de wedstrijd en waren er kleine kansjes. Devonisch Eustatia kwam na vijftig minuten ook het middenveld versterken. Doordat we de tweede helft wat agressiever speelden had Feyenoord het lastig. Helaas wisten we in de tweede helft niet te scoren, maar kregen ook geen tegendoelpunten meer. Complimenten voor de tweede helft.

De wedstrijd tussen ADO en FC Twente eindigde in een 1-0 overwinning voor ADO. Hierdoor zijn wij achtste geworden en geplaatst voor volgend jaar in de Eredivisie. 

Er rest nog één wedstrijd. De bekerfinale!!  Dinsdag 12 juni wordt de finale op Papendal afgewerkt. Tegenstander is AZ.
Bron: redactie / DvdW

Deel online: