Nieuwsberichten
Vitesse O15 met ruime cijfers voorbij SC Heerenveen 16/05

Na de midweekse wedstrijd tegen Feyenoord wacht op 13 mei de laaggeklasseerde ploeg uit Heerenveen. Ondanks de stand op de ranglijst blijft het een lastige en stugge ploeg om tegen te spelen. Na de overwinning op woensdag waren de jongens er op gebrand om die goede lijn door te zetten. Al in de vierde minuut komen we op voorsprong als we na een overtreding binnen de zestien van Heerenveen een penalty krijgen die door Daan wordt binnengeschoten, 1-0 Vitesse!

In de beginfase een licht overwicht voor ons, mede gesteund door de voorsprong , maar doordat we de voorsprong niet weten uit te breiden komt Heerenveen steeds meer in de wedstrijd. Na een half uur is bijna de gelijkmaker te noteren als de bezoekers er op hun linkerkant vandoor gaan. De voorzet kan door Job net niet weggewerkt worden en de ingeschoten bal wordt, gelukkig voor ons, op de doellijn door Enzo weggewerkt.

Vijf minuten voor de rust slalomt Daan schitterend langs twee tegenstanders en stuurt daarna Sergio de diepte in. Deze weet hier wel raad mee en schiet met links de bal in de verre hoek tegen de touwen!

Na rust gingen de jongens vol voor de 3-0 en deze stond dan ook binnen vijf minuten op het bord. Een voorzet van rechts wordt door Sergio met de borst klaargelegd, maar het schot wat volgt wordt in eerste instantie geblokt. De bal belandt dan via via voor de voeten van Million en diens droge schuiver zoeft voorbij de lange armen van de Heerenveen goalie in het doel, 3-0 Vitesse. Door de vele wissels die hierna volgen raakt de wedstrijd een beetje op slot. Een klein kwartier voor tijd pikt Kelvin de bal en gaat er op rechts vandoor en speelt Sergio aan die schitterend tussen twee man door glipt en zichzelf een schietkans biedt. Diens schot wordt door de keeper weggewerkt, maar de bal komt voor de voeten van Melano en hij schiet binnenkantje links de 4-0 tegen de touwen. Hierna geloven beide partijen het wel en gaat de wedstrijd als een nachtkaars heel langzaam uit…

Volgende week vroeg uit de veren als we al om 10:30 uur moeten spelen, uit tegen AFC in Amsterdam.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Maikel (60. Gallio), 4. Enzo, 5. Rens, 6. Djordy (48. Rik), 7. Darnell (42. Adil), 8. Million, 9. Melano (60. Marcus), 10. Daan, 11. Sergio.

Wissels:
12. Bas, 14. Adil (42. in voor Darnell), 15. Gallio (60. in voor Maikel), 16. Marcus (60. in voor Melano), 17. Rik (48. in voor Djordy).

Scoreverloop:
04. 1 – 0 Daan (penalty)
30. 2 – 0 Sergio (assist: Daan)
38. 3 – 0 Million
54. 4 – 0 Melano
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: