Nieuwsberichten
Vitesse O15 moet genoegen nemen met gelijkspel 22/05
Vandaag onze laatste uitwedstrijd van het seizoen, uit tegen AFC in Amsterdam. Waar wij de 4e plek vaster in handen willen krijgen, is de tegenstander van vandaag nog in een felle strijd verwikkeld om lijfsbehoud. Zij hebben de 3 punten dus heel hard nodig om volgend seizoen in de Eredivisie te blijven.

Vlak na de aftrap werd het de jongens al snel duidelijk dat AFC met een 5-mans verdediging het achterin behoorlijk had dicht getimmerd. Het was voor onze jongens even omschakelen maar daar kregen ze de kans niet toe omdat de eerste de beste corner van AFC al de 1-0 voor de gastheren opleverde. De corner werd eerst nog weggewerkt maar op de rand zestien door één van de 2 aanvallers met binnenkantje rechts achter, de iets te ver voor zijn doel staande, Job ingeschoten.

Op jacht naar de gelijkmaker dus en al snel regen de kansen zich aaneen maar de kopballen van zowel Mike (net naast) alsook die van Daan (in handen van de keeper) gingen er niet in. Even later is het Melano die langs zijn tegenstander snelt maar diens schot spat op de lat uiteen. AFC zelf kwam er niet meer aan te pas en ondanks het grote verschil in balbezit, ik denk dat wij wel 80% balbezit hadden, bracht ons dat niet de gelijkmaker.

Rust
Nadat trainer Michael in de rust de jongens duidelijk had gemaakt dat we hier vandaag echt niet mochten verliezen kwam er weer wat geloof in en dat leverde al binnen 5 minuten de gelijkmaker op. Een vrije trap aan de rechterkant op zo’n 20 meter van het doel werd door Million panklaar op het hoofd van de instormende Mike gelegd, 1-1!

Nog geen minuut later lag de bal er echter aan de andere kant weer in! Een corner van AFC werd slordig weggewerkt en de afvallende bal werd onhoudbaar achter Job tegen de touwen gewerkt. De jongens konden toen weer van voor af aan beginnen en ondanks het, ook in de 2e helft, vele balbezit was het lastig om voorbij de geparkeerde minibus te geraken.Een kwartier voor tijd ging de ingevallen Darnell over rechts goed door en ging de zestien in waar hij door hun verdediger onderuit werd gehaald. De toegekende penalty werd door onze vaste penaltynemer onberispelijk ingeschoten, 2-2 door Daan.

Hierna kregen wij meer ruimte omdat AFC met een puntje niet veel op zou schieten en afhankelijk zou zijn van de resultaten elders. De geboden ruimte leverde helaas niet de winnende op en dus moesten we genoegen nemen met een gelijkspel.
 
Aanstaande dinsdag spelen we thuis op Papendal onze laatste competitiewedstrijd tegen Sparta O.15, aanvang wedstrijd is 17:30 uur. Daarna hebben we komend weekend nog een tweedaags internationaal toernooi bij OSM’75 in Maarssen en dan zit het seizoen er echt op en begint de vakantie!

Opstelling Vitesse O15
 1. Job
 2. Kelvin                   ( 43e minuut vervangen door Darnell)
 3. Maikel               
 4. Eelco
 5. Enzo
 6. Djordy                 ( 55e minuut vervangen door Marcus)
 7. Melano                                             
 8. Million
 9. Mike                   
 10. Daan                   
 11. Sergio                
 
Wissels:
      12. Nigel
      14. Rik                                                           
      15. Darnell                    ( 43e minuut in voor Kelvin)
      17. Marcus                   ( 55e minuut in voor Djordy)
                              
Scoreverloop:
1 – 0 AFC  ( 8e minuut)
1 – 1 Vitesse ( 45e minuut)
Doelpunt: Mike                               Assist: Million

2 – 1 AFC ( 46e minuut)

2 – 2 Vitesse ( 55e minuut)
Doelpunt: Daan (penalty)


Bron: redactie / H.R.

Deel online: