Nieuwsberichten
Vitesse O.15 wijst Feyenoord terecht 04/12
Vandaag komt Feyenoord, de nummer twee van de competitie, op bezoek. Altijd lastig en vooraf teken je misschien wel voor een puntje.  Soms loopt het dan toch heel anders.
 
Feyenoord had in de eerste helft het meeste balbezit en nadat de gasten in de 26e minuut na een mooie aanval met 0-1 voorkwamen leken zij op rozen te zitten. Vitesse deed het echter niet slecht en kon redelijk tegengas geven. In de eerste helft kregen beide teams wat kansjes maar werd hier wat slordig mee omgegaan. Gallio Esajas kreeg nog een prima kans op de gelijkmaker. De bal vloog helaas hoog over de goal. Het toontje was echter gezet.
 
Na rust leek Vitesse herboren. Met goed voetbal van achteruit, waarbij ook het middenveld niet werd overgeslagen wist Devonish Eustatia met een prima pass Gallio te bereiken en hier wist hij wel raad mee. Op kracht en doorzettingsvermogen wist Gallio de back en ook de keeper te passeren, 1-1. Een aantal minuten later was het weer raak. Vanuit een onoverzichtelijke situatie wist Marcus Steffen Vitesse op voorsprong te zetten. Het voelde als een verlossing. Feyenoord probeerde nog wat terug te doen met enkele wissels en kreeg ook nog wat kleine kansjes. Ook een bal op de paal bij keeper Nigel van Haveren bracht ons niet van de wijs. Eray Surul wist echter wel raad met een kans. Vanaf de zestien meter haalde hij hard uit en de keeper was kansloos. 3-1.
 
Milan Sanders verving Gallio in de 51e minuut. Het publiek kreeg waar voor zijn geld. Snelle aanvallen volgden elkaar op. Feyenoord wist niet meer waar ze het moesten zoeken. Vitesse won vrijwel alle duels. Jorg van Rijn en Abdullahi stonden hun mannetje en waren sterk in de opbouw. Ook Sil Swinkels uit de O.14 speelde een prima wedstrijd. Inmiddels waren Mika Grotenhuis en Ruben van Strien in de 55ste minuut in de ploeg gekomen voor Max van Beem en Devonisch. Na een zoveelste aanval over rechts kwam de bal op de 16 meter voor de voeten van Jorn Smits. Jorn bedacht zich geen moment, haalde vol uit en de keeper van Feyenoord heeft de bal alleen maar gehoord. 4-1.
 
Het was echter nog niet over. Na een prima onderschepping van Ruben op het middenveld gaf hij een mooie pass op Milan die de turbo weer had aangezet. Milan snelde langs twee Feyenoorders en gaf vanaf de achterlijn een geweldige voorzet op de meegesnelde Eray. Eray hoefde er alleen maar tegenaan te lopen en dit werd de genadeklap voor Feyenoord, 5-1. Het publiek op de banken, de dugout barste uit zijn voegen en de jongens vierden feest op het veld. Iedereen was blij en gunde het team dit succes.
 
Het team heeft het de afgelopen maanden vrij lastig gehad, waarbij sommige spelers door omstandigheden niet helemaal hun oude niveau haalden. Vorige week tegen PSV leek het al beter te gaan. Vandaag, vooral na rust hebben we prima voetbal laten zien. Een team dat er voor elkaar staat en voor elkaar knokt. Het plezier komt terug en dat was te zien vandaag. Vorige week voorspelde ik al dat het beter zou gaan en goed zou komen. Vandaag voorspel ik dat we deze lijn doortrekken naar volgende week, NEC uit om 14.30 uur.
 
Opstelling:
1 Nigel van Haveren,  2 Jorg van Rijn, 3 Marcus Steffen, 4 Sil Swinkels 5 Abdullahi Hassan Abdi,  6 Devonish Eustatia, 7 Gallio Esajas,  8 Jorn Smits, 9 Eray Surul, 10 Andrei Gheralia, 11 Max van Beem.
 
Wisselspelers:
Kevin Gadellaa, 13 Ruben van Strien, 14 Mika Grotenhuis , 15 Milan Sanders,
 
Scoreverloop:
26ste minuut 0-1 Feyenoord
43ste minuut 1-1 Gallio
51ste minuut 2-1 Marcus
56ste minuut 3-1 Eray
62ste minuut 4-1 Jorn
71ste minuut 5-1 ErayBron: Redactie / DvdW

Deel online: