Nieuwsberichten
Vitesse O15 wint de eerste competitiewedstrijd van Sparta 10/09

Nadat we ons vorige week wisten te plaatsten voor de volgende bekerronde door Cambuur terug te sturen naar Leeuwarden, was het vandaag de beurt aan Sparta. De eerste competitiewedstrijd is altijd belangrijk volgens de geleerden. De hele ochtend kwam de regen met bakken uit de lucht, waardoor het veld lekker “snel” was.

Op het moment dat het in grote getalen toegestroomde publiek plaats had genomen op de tribune kon de wedstrijd beginnen. Al vrij snel namen de Arnhemmers het heft in handen en het leek erop dat het niet lang zou duren voordat de eerste goal zou vallen. Na acht minuten was het Divaio Kolf die aanlegde voor een vrije trap op achttien meter van de goal. De keeper leek niet helemaal vrijuit te gaan, maar de bal sloeg hoog in het doel tegen de touwen: 1-0. In de veertiende minuut maakte de keeper van Sparta hands buiten zijn strafschopgebied. Waar de regels voorschrijven dat het een rode kaart hoort te zijn liet de scheidsrechter hem wegkomen met een gele kaart.

Tot aan de achttiende minuut liet Sparta vrij weinig zien en was het wachten op de volgende treffer. De snelle Milan Sanders leek nog even de 2-0 te maken, maar de bal stuitte net van zijn voeten, helaas. Een perfect genomen corner van Milan Sanders werd snoeihard door Jorn Smits ingekopt: 2-0. Een sublieme goal. Het was nu wachten op de definitieve genadeklap, maar in de 21e minuut maakten onze gasten uit Rotterdam de aansluitingstreffer. Sparta strafte wat nonchalance af waardoor de stand 2-1 werd.  Daarna nam Sparta even de regie over en met wat opportunistisch voetbal kregen zij zelfs iets meer kansjes dan wij. Dat we toch met 2-1 konden gaan pauzeren gaf wat rust.

Na rust golfde de wedstrijd wat op en neer. Langzamerhand  kregen we weer wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een prima aanval waarbij gastspeler Abdul van de O14 binnen de zestienmeter werd gevloerd. Penalty! Onderling werd besloten dat Gallio deze zou proberen te verzilveren. En jawel. Zoals het hoort een degelijk strakke bal op de achterste staander. 3-1.

Ondanks we niet heel secuur met de kansen zijn omgegaan hebben we bij vlagen heel goed voetbal gezien.  Hopelijk zetten we iedere week weer een stapje erbij in de ontwikkeling en maken we er een mooi seizoen van. Volgende week wacht Ajax in Amsterdam op ons. Hopelijk keren we huiswaarts met een goed resultaat. We gaan ervoor!

Opstelling Vitesse:
Edwin Danquah, Vincent Derksen, Marcus Steffen, Jorn Smits, Max van Beem, Andrei Gheralia, Milan Sanders, Ruben van Strien, Divaio Kolf, Wesley Muit, Eray Sürül.

Wisselspelers:
Jari Smit, Devonisch Eustatia, Gallio Esajas (ingevallen in 38e minuut), Baran Ustebay (ingevallen in 58e minuut), Leonardo Rocha de Almeida (ingevallen in 65e minuut), Giovanni Davidse (ingevallen 45e minuut), Abdul Aziz Sesay (ingevallen 50e minuut).

Scoreverloop:
8. 1-0 Divaio Kolf (vrije trap)
18. 2-0 Jorn Smits (assist Milan Sanders)
21. 2-1 Djarnello Eersteling
68. 3-1 Gallio Esajas (penalty)




Bron: Redactie / DvdW

Deel online: