Nieuwsberichten
Vitesse O15 wint eerste bekerwedstrijd van Cambuur 04/09

Zaterdag 2 september 2017 stond de eerste bekerwedstrijd van de nieuwe O15 op het programma. Onder leiding van de trainers Michael Jansen en Niek Hermans, teammanager Daniel van der Wolf, fysiotherapeut Judith Heuves en assistent-scheidsrechter Joey de Frens hopen we er een mooi en sportief seizoen van te maken. 

Vanaf het begin heeft Vitesse het overwicht in deze eerste bekerwedstrijd, maar echte uitgespeelde kansen zijn er nog niet. De verdedigers onder leiding van Marcus geven geen kansen weg en de middenvelders en aanvallers werken hard voor een goed resultaat. In de 23ste minuut wordt spits Divaio strak ingespeeld van achteruit en hij kaatst heel goed op de razendsnelle middenvelder Milan Sanders die alle verdedigers achter zich laat en deze kans niet onbenut laat en met een strakke schuiver Vitesse op voorsprong zet.  Voor rust zijn er nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden maar Cambuur blijkt een stugge ploeg en wij missen net de scherpte om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Cambuur zet toch nog een keer aan en dat levert wat hachelijke momenten op voor de goal van Vitesse. Eén van die momenten wordt in de voorlaatste minuut toch omgezet in een doelpunt voor Cambuur; 1-1.

In de tweede helft stuurt Devonish met een prima pass Milan Sanders weg aan de rechterkant. Een strakke voorzet vanaf de achterlijn van Milan op de meegesnelde Abdul Sesay betekent de 2-1, en dan lijkt de wedstrijd gedaan. Abdul heeft daarna wat pech met de afwerking waardoor de stand niet hoger uitvalt.

Met een paar minuten blessuretijd blijft Cambuur aandringen, maar met wat stunt en vliegwerk weet Vitesse toch de overwinning uit het vuur te slepen.

Met deze overwinning bereiken we de volgende ronde van het bekertoernooi.

Opstelling Vitesse O15:
Edwin Danquah, Devonish Eustatia, Vincent Derksen, Marcus Steffen, Max van Beem, Andrei Gheralia, Baran Ustebay, Ruben van Strien, Divaio Kolf, Milan Sanders, Eray Sürül.

Wisselspelers:
Jari Smit, Giovanni Davidse (ingevallen 61 minuut), Naygiro Sambo (ingevallen 55e minuut), Gallio Esajas (ingevallen 55e minuut), Wesley Muit (ingevallen 65e minuut), Abdul Aziz Sesay (ingevallen 38e minuut).

Scoreverloop:
23' 1-0 Milan Sanders (assist Divaio Kolf)
35' 1-1 Gillermo Bethlehem
58' 2-1 Abdul Sesay (assist Milan Sanders)
Bron: Redactie / DvdW

Deel online: