Nieuwsberichten
Vitesse O16 boekt ruime overwinning in Zwolle 14/11

Op vrijdagavond ontvang ik van Tim altijd de opstelling zodat ik deze kan verwerken op het wedstrijdformulier. Deze keer stonden er wel heel weinig spelers op en twee met een vraagteken. Wat bleek? Yairo en Shaquille waren nog steeds geblesseerd en Abdul was daar deze week bij gekomen. Teun en Merdan deden mee met O17 en zo hielden we twaalf spelers en twee keepers over. Als het zou lukken zouden er twee spelers van O15 aansluiten bij ons.

Vol vertrouwen gingen we als koploper naar Zwolle waar we op veld 6 van Be Quick moesten voetballen. We hadden wat recht te zetten want de thuis wedstrijd verloren we met 2-3. Na een wat rommelige warming up (er werd nog op veld 6 gespeeld) begonnen we scherp aan dit duel. Het duurde wel tot de tiende minuut in de eerste helft voordat er plots een kans kwam. Via de keeper kwam de bal bij Naygiro die de bal in de loop vol op de wreef via de lat overschoot. Volgens mij zijn ze de bal nu nog aan het zoeken. Nog geen twee minuten later een steek bal van Naygiro op Wessel die zonder te aarzelen met links de bal inschoot. Deze bal wist de keeper nog tot corner te verwerken.

We hadden veel balbezit en Zwolle kwam er niet vaak uit maar het was ook aan Twan te danken dat in de spaarzame momenten dat Zwolle er wel uit kwam hij ons op de been hield. In de 22e minuut was het Paul die in tweede instantie na een poging van Miliano de bal naast schoot. Een paar minuten later probeerde Oualid met een schot de keeper te passeren maar deze bleef op de been. Daarna zette Noah met steekpass Wessel in kansrijke positie maar helaas ging de bal naast. Uit het niets kreeg Zwolle een corner in de 34e minuut en het was keeper Twan die op de lijn ons in de wedstrijd hield. Een minuut later werd goed doordekken van Oualid beloond. Zijn pass op Wessel werd door Wessel met een mooi schot over de keeper heen tot de 0-1 gekroond. Vlak daarna werd de doorgebroken Naygiro door de keeper neergelegd in de zestienmeter. Penalty die door Naygiro resoluut werd ingeschoten. De 0-2 vlak voor rust was een feit. Inmiddels was Omar gearriveerd en vol vertrouwen gingen we de tweede helft in.

Het eerste kwartier was matig doordat Zwolle veel druk zette en wij zoekende waren hoe dit op te lossen. De eerste kans was ook voor Zwolle na dertien minuten, maar daar was Twan. Zo bleef het 0-2 voor ons. In de 62e minuut scoorde Wessel zijn tweede goal na een pass van Oualid. De 0-3 was een feit. De rest van de wedstrijd lieten de boys van Vitesse weer mooi voetbal zien. De bal ging van voet naar voet en vijf minuten na zijn tweede goal mocht Wessel zijn derde goal scoren. Hier aan vooraf ging een prachtige steekbal van Bruno. De 0-4 was een feit. Drie minuten later werd een soepele aanval van Sven via Wessel uiteindelijk door Miliano ingeschoten.

Helaas hielden we niet de nul en zo eindigde de wedstrijd in een 1-5 winst. Een mooi resultaat boys. Een prachtige teamprestatie, maar ook een dank aan alle trouwe supporters en Fien. Want de zus van Paul plaatste een paar uur later weer super foto’s. Een speciale dank aan Sam (onze fysio) die bij thuiskomst ervoor zorgde dat het hek bij Vitesse op een speciale manier geopend werd zodat wij niet zo ver hoefde te lopen met de spullen.
Bron: redactie / M.B.

Deel online: