Nieuwsberichten
Vitesse O16 hard onderuit tegen De Graafschap 25/11

Vandaag de derby tegen De Graafschap. Wij nummer één en zij op één punt achterstand op plaats twee. Zonder Ellery en de geblesseerde Appie, Shaquille, Yairo en, de in de warming up afgehaakte, Giovanni begonnen we om 12:05 uur aan deze belangrijke wedstrijd. Vanaf het begin af aan liet de Graafschap zien dat ze perse wilde winnen. Inzet, strijd en werklust bracht al na vier minuten de 0-1 op het scorebord voor de gasten uit Doetinchem. Vlak daarna een dieptebal van de verdediger van de Graafschap. De bal ging over iedereen heen maar gelukkig schoot de spits net naast. Maar na zestien minuten was het toch weer raak. Een foutieve pass werd probleemloos afgestraft 0-2.

Pas na twintig minuten spelen kreeg Vitesse een mogelijkheid. Een schot van Oualid ging maar net over. Twee minuten later was het Wessel die van afstand schoot. Maar weer werd de bal gehouden door de keeper. Een minuut later was het Sil die een vrije trap van Miliano naast kopte. Maar daar waar wij net niet hadden strafte de Graafschap een fout af in onze verdediging. De 0-3 was een feit. Toch rechte we de rug en een minuut na de 0-3 was het Teun die een voorzet van Naygiro inschoot. Het werd 1-3. Na 26 minuten mochten we een corner nemen die door Sil knap werd ingekopt. Volgens onze spelers een goal maar de scheidsrechter vond van niet. Zo bleef het 1-3 maar dat was niet de ruststand want de Graafschap wist vijf minuten voor de rust zelfs de 1-4 binnen te tikken.

Na de rust hoopte de staf op een feller Vitesse. Maar niets was minder waar. De Graafschap bleef makkelijk overeind en wij wisten geen vuist te maken. De eindstand werd door de Graafschap op 1-5 gebracht in de 62e minuut. Zo eindigden deze derby in een mineur. Met beide benen op de grond gaan we 7 december a.s.naar Fortuna Sittard.
Bron: redactie / M.B.

Deel online: