Nieuwsberichten
Vitesse O16 in tweede helft langs Sparta in Rotterdam 16/10
Op het zonovergoten RMC Jeugdcomplex van Sparta stond alweer de zevende competitiewedstrijd op het programma voor Vitesse O16.

De jongens begonnen uitstekend aan de wedstrijd en in de derde minuut hadden we al op voorsprong kunnen komen. Daan stuurt op rechts Sergio weg maar zijn schot met links gaat maar net over.

Na de eerste tien minuten volgt van onze kant een veel mindere fase en het is aan Job te danken dat we niet op achterstand komen.  Halverwege de eerste helft krijgt Sparta een vrije trap te nemen en deze wordt in eerste instantie afgeslagen maar de rebound die volgt wordt, gelukkig voor ons, op de lat geschoten. De druk van de gastheren blijft aanhouden en vlak voor het einde van de eerste helft komen we dan toch achter te staan. Er wordt op het middenveld balverlies geleden en een Spartaan wordt de diepte in gestuurd, hij loopt op Job af en schiet de 1-0 binnen wat tevens de ruststand is.

Rust
In de rust neemt trainer Theo maatregelen en hij voert 3 wissels door. Hij geeft de jongens mee dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is en hij er nog steeds van overtuigd is dat we deze wedstrijd gaan winnen. De jongens moeten dan wel uit een ander vaatje gaan tappen en veel en veel meer laten zien dan ze in het 1e deel hebben gedaan. Dat het niet aan dovemansoren was gericht bleek al heel snel want in de 42e minuut staat de gelijkmaker al op het bord. Op een meter of 18 van het Spartadoel krijgen we een vrije trap te nemen. Aanvoerder Enzo krult de bal over de muur tegen de paal en de alerte Sergio prikt uit de rebound de 1-1 binnen.

Beide teams gaan hierna op jacht naar de voorsprong en over en weer vallen er aardig wat kansen te noteren. Weer is er een redding van Job nodig als na een uitbraak van Sparta hun spits alleen voor onze keeper te staan. Job blijft ijzig kalm en zijn linkerbeen behoedt ons voor een hernieuwde achterstand.
Het spel golft op en neer maar als aan beide kanten de ontstane kansen niet benut worden en de tijd begint te dringen lijkt het er heel lang op dat deze wedstrijd in een gelijkspel zal eindigen. In de 74e minuut is het Sergio die zich op de achterlijn van Sparta langs 2 tegenstanders frommelt en met links via de binnenkant van de paal de 1-2 binnen schiet. In de resterende minuten volgen nog enkele behoorlijke kansen voor de Spartanen maar gelukkig hadden zij het vizier niet meer op scherp staan en gingen de 3 punten mee terug naar Arnhem.

Volgende week zaterdag zijn we vrij en op woensdag 25 oktober spelen we in de tussenronde van de beker thuis tegen AFC O.17, aanvang wedstrijd is 18:30 uur.

Opstelling Vitesse:
1.    Job                
2.    Melvin        (41e minuut vervangen door Daan P.)                
3.    Maikel    
4.    Enzo ©                    
5.    Tycho                
6.    Daan H.                        
7.    Darnell        (66e minuut vervangen door Melano)                    
8.    Rivano        (41e minuut vervangen door Jomairo                
9.    Simon        (41e minuut vervangen door Abdul)                    
10.    Sergio                    
11.    Ibrahim        (58e minuut vervangen door Adil)            

Wissels:
       12.  Nigel        
       14.  Abdul        ( 41e minuut ingevallen voor Simon)        
       15.  Jomairo    ( 41e minuut ingevallen voor Rivano)    
       16.  Melano        ( 66e minuut ingevallen voor Darnell)
       17.  Jayden        
       18.  Daan P.        (41e minuut ingevallen voor Melvin)
       19.  Adil        (58e minuut ingevallen voor Ibrahim)
        
Scoreverloop 
1 –0  Sparta
34e minuut

1 – 1 Vitesse
42e minuut
Doelpunt: Sergio    Assist: Enzo

1 – 2 Vitesse
74e minuut
Doelpunt: Sergio    Assist: Adil


Bron: redactie / H.R.

Deel online: