Nieuwsberichten
Vitesse O16 met ruime cijfers langs FC Volendam 11/11

Afgelopen zaterdag stond voor Vitesse O16 op Nationaal Sportcentrum Papendal de competitiewedstrijd tegen FC Volendam O16 op het programma. Na de uitoverwinning op Sparta Rotterdam (1-2) waren de jongens gebrand om opnieuw de drie punten te pakken.

De jongens weten vanaf het begin het initiatief te pakken en leggen de tegenstander ons spel op. Na twaalf minuten resulteert dit in het eerste doelpunt. Million geeft een lange bal op Sergio, deze geeft voor en Daan Huisman kopt de bal fraai achter de doelman (1-0). Zeven minuten later komt FC Volendam onfortuinlijk op een 2-0 achterstand. Een corner van Vitesse komt door tussenkomst van een verdediger van FC Volendam in het eigen doel. Negen minuten later komt Vitesse opnieuw tot scoren uit een corner, ditmaal is het geen verdediger van FC Volendam maar is het Sergio die met een kopbal weet te scoren. Halverwege de wedstrijd kijkt FC Volendam tegen een 3-0 achterstand aan en lijkt de wedstrijd beslist.

In de tweede helft gaat Vitesse door met het zoeken naar meer doelpunten. Al vroeg in de tweede helft staat de 4-0 op de borden, Daan Huisman wordt aangespeeld door Adil deze heeft de ruimte voor zich en gaat door richting het doel. Naast hem loopt Million, Daan is niet zelfzuchtig en geeft de bal af aan Million die de bal kan binnen tikken (4-0). In de 50e minuut is FC Volendam gevaarlijk met een vrije trap die op de lat beland. In de 62e minuut is het Daan die op aangeven van Sergio voor de tweede keer in de wedstrijd weet te scoren en de tussenstand op 5-0 zet. Acht minuten voor tijd komt de uiteindelijke eindstand van 6-0 op de borden. Melano geeft een hoge voorzet van links die door Darnell met een snoeiharde kopbal wordt binnen gewerkt. Vier minuten voor tijd komen de Arnhemmers na het uitvallen van Million nog even met een tien man te staan.

Opstelling:
Job Froeling, Daan Putman, Maikel Epskamp, Abdullahi Hassan Abdi, Tycho de Wit, Enzo Cornelisse, Jayden Houtriet, Million Manhoef, Sergio Hughes, Adil Aitali, Daan Huisman

Wissels ingevallen:
Melano Thier, Darnell Hall, Simon van Duivenbooden, Jomairo Kogeldans, Rivano Stacie

Wissels niet ingevallen:
Edwin Danquah (K)

Scoreverloop
12' 1-0 Daan Huisman (assist: Sergio Hughes)
19' 2-0 E.D.
28' 3-0 Sergio Hughes (assist: Daan Huisman)
45' 4-0 Million Manhoef (assist: Daan Huisman)
62' 5-0 Daan Huisman (assist: Sergio Hughes)
72' 6-0 Darnell Hall (assist: Melano Thier)
Bron: redactie / RvdB

Deel online: