Nieuwsberichten
Vitesse O16 ronde verder in de KNVB beker 30/08
Afgelopen zondag stond de eerste officiële wedstrijd voor Vitesse O16 op het programma. Op het sportpark van DZC'68 was de Graafschap O17 de tegenstander in de voorronde van de KNVB beker. De ploeg moest het doen zonder een aantal geschorsten en geblesseerden. In de staf ontbrak assistent-trainer Bart van Rooijen, deze was in Italië voor een analyse van de eerste tegenstander van Vitesse 1 in de Europa League, Lazio Roma.

De Graafschap start sterk in de wedstrijd, Vitesse is zoekende en verliest de duels op het middenveld. In de 9e minuut is Vitesse voor het eerst gevaarlijk en het weet daar gelijk gebruik van de te maken. Simon van Duivenbooden is uiterst effectief en heeft maar een kans nodig, 0-1 Vitesse. Na een half uur moet trainer Theo Janssen noodgedwongen een eerste wissel inzetten. Rivano Stacie verlaat het veld met een blessure, Daan Huisman is zijn vervanger.

Twee minuten voor tijd snijdt Darnell met een rush naar binnen en maakt de verdediger van de Graafschap hands. De scheidsrechter legt de bal op de stip, strafschop voor Vitesse. Spits Simon van Duivenbooden gaat achter de bal staan en gaat voor zijn tweede doelpunt in de wedstrijd. Zijn schot mist overtuiging, zijn inzet wordt gekeerd door de goalie van de Graafschap. Deze heeft de bal niet klem waardoor Vitesse een tweede kans krijgt. De rebound wordt binnen geschoten door Sergio Hughes. Het doelpunt wordt in eerste instantie nog niet toegekend omdat de grensrechter een signaal afgeeft. Na overleg tussen de grens- en scheidsrechter wordt het doelpunt toch toegekend, 0-2 Vitesse. Deze stand is eveneens de ruststand.

In de tweede helft maken beide ploegen er een echte wedstrijd van. De Graafschap probeert een vroege aansluitingstreffer te forceren. Het probleem waar de Graafschap de gehele wedstrijd tegen aanloopt is dat het nauwelijks kansen creëert voor de goal van de tegenstander. De aansluitingstreffer komt er uiteindelijk toch vanuit een dode spelsituatie, een vrije trap wordt door de Graafschap binnen gekopt. Vitesse wenst de marge wederom te vergroten naar twee. Tot twee maal toe is het dichtbij, een voorzet over links wordt gemist door twee aanvallers en even later wordt een kopbal van de lijn gehaald.

Niet Vitesse maar uiteindelijk de Graafschap weet uit een corner te scoren. De score is in balans en het kan weer alle kanten op. Vitesse blijft kansen creëren echter is het ongelukkig in de afwerking. Een snelle uitbraak van Sergio Hughes belandt uiteindelijk op de paal. Tien minuten voor tijd is de Graafschap voor het eerst gevaarlijk voor de goal van Vitesse, het schot belandt echter in de handen van de goalie van Vitesse. Drie minuten voor tijd beslist Vitesse uiteindelijk de wedstrijd, Daan Huisman krijgt een voorzet en schiet fraai binnen, 2-3 in het voordeel van Vitesse.

De Graafschap heeft in de minuten die daarop volgen geen antwoord meer waardoor Vitesse als winnaar van het veld stapt.

Opstelling Vitesse:
Job Froeling, Leonardo de Almeida (58' Djordy de Lorme), Maikel Epskamp, Enzo Cornelisse, Jomairo Kogeldans, Jayden Houtriet (c) (40' Oumar Berete), Darnell Hall (80' Marcus Steffen), Rivano Stacie (33' Daan Huisman), Simon van Duivenbooden, Adil Aitali (40' Melano Thier), Sergio Hughes

Wissels niet ingevallen:
Nigel van Haveren

Scoreverloop:
9' 0-1 Simon van Duivenbooden
38' 0-2 Sergio Hughes
53' 1-2 Milan Hilderink
59' 2-2 Mart Zwiers
80' 2-3 Daan Huisman
 


Bron: redactie / RvdB

Deel online: