Nieuwsberichten
Vitesse O16 start met gelijkspel 03/09
 
Het volledig vernieuwde O16 team van Vitesse mocht zijn eerste competitiewedstrijd aantreden in Rotterdam tegen Feyenoord. Leonardo Rocha de Almeida zal waarschijnlijk nog maanden niet spelen door zijn blessure en Milan Sanders was herstellende van een operatie aan zijn teen, maar is er vanaf nu weer volledig bij. Andrei Gheralia ontbrak vandaag ook met een knieblessure. 
 
De wedstrijd begon en nog voordat we het doorhadden stond Feyenoord al met 1-0 voor door onoplettendheid van onze middenvelders en verdedigers. We waren pas 23 seconden aan de gang. Feyenoord hield het initiatief het eerste kwartier, maar daarna krabbelden we wat terug onder aanvoering van Devonisch Eustatia, die een prima wedstrijd speelde. 
 
Na veertien minuten kreeg Gallio Esajas de bal voor zijn voeten en hij haalde hard uit. De bal vloog langs de keeper in de verre hoek, 1-1. Nog voor rust wist Marcus Steffen Vitesse op voorsprong te zetten. Hij schoof de bal beheerst langs de keeper. Door mindere passes en aannames vergaten we onszelf soms wel eens te belonen anders hadden we nog voor rust de wedstrijd op slot gedaan. Misschien was de voorsprong wel wat tegen de verhouding in, want Feyenoord speelde best aardig en zeer offensief.

Na rust was er een nare overtreding van een Feyenoorder ten opzichte van Marcus. Deze speler kon er met direct rood vanaf, Marcus ontving een gele kaart tijdens het opstootje wat volgde. Ook nu had Feyenoord nog het betere van het spel , maar wij de betere kansen. Omdat we verzuimden afstand te nemen wist Feyenoord met tien man toch nog terug te komen. In de 57e minuut konden onze rechterback en centrale verdedigers niet voorkomen dat de kleinste man van het veld de gelijkmaker maakte. Jammer, maar met een beetje meer scherpte in het verdedigen en wat minder slordig omspringen met de kansen hadden we hier toch echt de overwinning kunnen pakken.
 
De thuiswedstrijd van zaterdag tegen Ajax O16 a.s. is verschoven naar vrijdag 7 sept a.s. om 16.30 uur op Papendal. Bron: redactie / DvdW

Deel online: