Nieuwsberichten
Vitesse O16 te sterk voor PEC Zwolle 12/09
Na de knappe uit overwinning vorige week in Kerkrade (0-2) stond afgelopen zaterdag de tweede competitie ronde op het programma. Op Nationaal Sportcentrum Papendal was PEC Zwolle O16 te gast.

De beginfase was slordig met veel balverlies voor Vitesse. Creëerde de ploeg kansen dan ging het daar slordig mee om. Na 25 minuten spelen krijgt de ploeg een uitgelezen mogelijkheid geboden om de score te openen. In de eigen elf meter is het de verdediger van PEC Zwolle die een overtreding maakt. De scheidsrechter geeft, wegens gevaarlijk spel, een indirecte vrije trap aan Vitesse. Enzo legt breed op Simon die de bal dwars door het midden binnenschiet, 1-0. In het vervolg van de tweede helft is de ploeg tot tweemaal toe gevaarlijk echter weten ze niet te scoren. Beide ploegen gaan met 1-0 rusten.

Na de rust is PEC Zwolle gevaarlijk, de inbreng wordt echter goed gekeerd door Job. Tien minuten voor tijd komt Vitesse met tien man te staan. Rivano raakt geblesseerd en Vitesse heeft vanwege de vele blesssures geen wissels tot haar beschikking. Met een man minder ruikt PEC bloed en gaat het volop de aanval spelen. Als dat gebeurd dan weet je dat je ruimte gaat krijgen. Vitesse maakt daar optimaal gebruik van. De verdediging van PEC Zwolle heeft haar handen vol aan invaller Adil. Negen minuten voor tijd maakt hij een rush, zijn pas op Daan is uiteindelijk een assist. Daan beslist acht minuten voor tijd met zijn schot de wedstrijd. In blessuretijd is PEC nog dichtbij bij een eretreffer. De lat brengt echter redding. Met een 2-0 eindstand blijven de punten in Arnhem en is Vitesse O16 de trotse lijstaanvoerder.

Volgende week is Ajax de tegenstander op Nationaal sportcentrum Papendal, aanvang 14:30 uur.

Opstelling Vitesse:
Job Froeling, Kelvin Bui, Maikel Epskamp, Enzo Cornelisse, Million Manhoef, Jayden Houtriet, Melano Thier, Rivano Stacie, Simon van Duivenbooden, Daan Huisman, Sergio Hughes

Wissels niet ingevallen:
Edwin Danquah, Eelco Mostert, Adil Aitali, Darnell Hall, Djordy de Lorme

Scoreverloop:
26' 1-0 Simon van Duivenbooden
71' 2-0 Daan Huisman


Bron: redactie / RvdB

Deel online: