Nieuwsberichten
Vitesse O16 verslaat FC Twente 20/11

Vorige week tegen PEC Zwolle miste we twee spelers i.v.m. verplichtingen bij O17. Vandaag speelde O17 niet waardoor we compleet tegen Twente zouden kunnen starten. Helaas misten we wel een paar jongens in verband met blessures. Abdul, Yairo en Shaquille zijn nog niet inzetbaar. De uitwedstrijd op vrijdagmiddag bij FC Twente werd een gelijkspel. We waren dus gebrand op een positief resultaat.

De eerste helft waren we wat zoekende naar de juiste manier om Twente te bestrijden. Toch kregen we de eerste kans al na zes minuten. Paul schoot van afstand maar de keeper keerde de bal. Maar ook Twente kreeg een kans in de eerst helft. Wel vanuit een standaardsituatie. De vrije trap werd echter gestopt door Twan. We moesten tot de 24e minuut wachten tot een echte volgende kans. Miliano mocht een vrije trap nemen maar de bal ging recht op de keeper. Vier minuten later was het raak. Wessel mocht op links een vrije trap nemen die door Gio knap ingekopt werd. Na deze goal kregen we twee minuten later opnieuw een kans. Een een twee tussen Wessel en Teun werd door Wessel ingeschoten maar helaas redde de keeper. Voor de rust werd het toch nog 2-0. Wederom was het Wessel die de actie maakte. De keeper pakte de bal niet vast en de goed meegelopen Jordy tikte de bal binnen.

Na de rust probeerde Twente met veel werk lust terug in de wedstrijd te komen. Maar het was Vitesse dat op 3-0 kwam. Goed doorzetten van Naygiro leidde tot een eigen goal van Twente. Daarnaar zette Twente er een tandje bij en binnen tien minuten wisten zij twee keer te scoren. 3-2. De boys rechtte hun rug en pakte de draad weer op. Dit leidde tot kleine kansen. Miliano schoot op de paal en de doorgebroken Naygiro werd onreglementair gestopt door de Twente keeper. Deze kreeg rood en wij een vrije trap. Een paar minuten later zette Naygiro Ellery voor de keeper. Helaas pakte de keeper deze bal. Het slot van de wedstrijd werd super mooi door een geweldig genomen vrije trap van Wessel. De keeper was kansloos en wij super blij. Komende zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen de Graafschap. Komt allen kijken want wij hebben jullie steun hard nodig.
Bron: redactie / M.B.

Deel online: