Nieuwsberichten
Vitesse O16 weet kansen onvoldoende te benutten 24/09
De ziekenboeg loopt langzaam leeg. Vandaag misten we alleen nog Yairo en Shaquille. Ondanks de drukte, vanwege Market Garden, konden we toch op tijd beginnen aan onze wedstrijd tegen PEC Zwolle. Helaas begonnen we de wedstrijd net zoals vorige week. Slap en niet scherp genoeg. Al na drie minuten schoot Zwolle de bal vanuit een gegeven vrije trap knap achter Jari en nog geen tien minuten later maakte Zwolle zelfs 0-2.

Hierna herpakten we ons en kregen na een pass van Oualid een kans via Wessel. Na 20 minuten spelen kregen we een vrije trap rond de zestienmeter. Miliano ging achter de bal staan en ook deze bal vloog mooi in de kruising. Na deze aansluitingstreffer kregen we het betere van het spel. Paul schoot een vrije trap net voorlangs en een schot van Wessel werd door de keeper gestopt. Teun schoot de losgelaten bal net over. Met 1-2 achterstand gingen we rusten.

We waren er met zijn allen van overtuigd dat als we bleven voetballen we de gelijkmaker en meer konden maken. De tweede helft was nog geen drie minuten bezig of Wessel kwam goed door op links. Helaas werd zijn voorzet maar net naast geschoten door Miliano. Daarna volgde kansen voor Teun en Bruno, maar de bal wilde er niet in. In een van de spaarzame aanvallen van Zwolle deze tweede helft zorgde een sliding voor een penalty tegen. Na dertien minuten in de tweede helft maakte Zwolle de 1-3 en moesten we er opnieuw vol gas tegenaan. Kansen creëerden en kregen we maar helaas wisten Wessel, Sil (2x), Miliano en Ellery de bal niet achter de doelman van Zwolle te krijgen. Dit lukt nog wel de ingevallen Giovanni. Hij bepaalde de eindstand op 2-3. Volgende week vrijdagmiddag volgt de wedstrijd uit tegen FC Twente.


Bron: M.B / redactie

Deel online: