Nieuwsberichten
Vitesse O16 wint eerste competitiewedstrijd tegen Dordrecht 16/09

Zonder de twee geblesseerden (Shaquille en Yairo) en Abdul, die met O15 mee deed, traden we aan tegen de boys uit en in Dordrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de gebeurtenissen deze week in Dordrecht. Onder een stralend zonnetje en een met zonnebrand ingesmeerde Wessel begonnen we om 12:50 uur aan de wedstrijd.

Nou ja, begonnen. De eerste vijftien minuten waren rommelig en het was aan Twan te danken dat Dordrecht niet op voorsprong kwam. Zelfs Merdan kreeg al na negen minuten een gele kaart. Het was natuurlijk niet allemaal matig, want ook wij kregen dit eerste kwartier kansen. Naygiro scoorde na vijf minuten bijna de 0-1 na een voorzet van Jordy en na elf minuten werd een schot van Paul tot corner verwerkt na een mooi hakje van Miliano. Ook een schot van Wessel werd tot corner verwerkt door de keeper.

Maar na zestien minuten spelen was het toch raak. De keeper van Dordrecht kwam in botsing met een eigen speler en Wessel schoot de bal knap in. Het duurde tot de 35 minuut in de eerste helft dat we beter begonnen te spelen. Wederom was de keeper van Dordrecht hierbij betrokken. Het vastzetten bij het nemen van een uitbal leverde direct bal bezit voor ons op en de daarop volgende voorzet van Wessel werd in tweede instantie door Miliano ingeschoten. En daarmee was het voor rust nog niet gedaan want twee minuten later viel de 3-0. Nu was het Bruno die een voorzet van de vaak opkomende Jordy knap inkopte.

De tweede helft maakte we het ons zelf erg moeilijk. De kansen werden niet benut en een goal van Teun niet goedgekeurd. Zowel Dordrecht als wij wisselde een aantal keer (volgens ons Dordrecht zelfs zes keer).  Door zelf niet te scoren hielden we Dordrecht te lang in leven en dat leven werd verlengd doordat Twan een diepe bal niet weggeschoten kreeg waardoor Dordrecht de 1-3 binnenschoot. Uiteindelijk hervonden we ons en het was aanvoerder Merdan die een aanval over rechts zelf opzette en succesvol binnenschoot. Het slotakkoord de 1-5 dus was een mooie steek bal van invaller Ellery die door Miliano binnen werd geschoten.

Goed gedaan boys. Volgende week komt PEC Zwolle bij ons op bezoek en kunnen we de stijgende lijn doorzetten.

Scoreverloop:
0-1 Wessel
0-2 Miliano
0-3 Bruno
1-3 FC Dordrecht
1-4 Merdan
1-5 Miliano
Bron: redactie / M.B.

Deel online: