Nieuwsberichten
Vitesse O16 wint uitwedstrijd bij PSV 24/10
In Eindhoven vandaag de topper tegen PSV. Zonder Merdan die met O17 mee deed en Shaquille en Yairo die beiden nog te geblesseerd zijn begonnen we onrustig aan de wedstrijd. Toch kregen we de eerste kans van de wedstrijd. Na twee minuten werd een voorzet van Teun niet goed op waarde geschat waardoor de bal gewoon voorlangs ging. Nog geen drie minuten later was het PSV dat op voorzet kwam. Een voorzet vanaf links werd niet goed weg gewerkt en daardoor kon de kleine nummer zes van PSV de bal intikken.

Een tegenvaller maar daardoor werden we wel wakker. Naygiro kwam een op een met de keeper maar helaas hielden we hieraan niet meer dan een corner over. In de veertiende minuut een actie van Miliano zijn bal belande bij Paul. Zijn schot trof net niet het doel. Maar nog geen minuut later konden we wel juichen. Een voorzet van rechtsback Jordy werd door Bruno knap ingeschoten. De 1-1 was een feit. Daarnaar kregen we nog wat kansjes via Miliano maar helaas bleef het 1-1 tot de rust.

In de rust bleek dat Giovanni te geblesseerd was en zijn plaats werd ingenomen door Oualid. Helaas begonnen we wederom rommelig. Er kwam een kans voor PSV maar ook voor Paul. Maar het bleef 1-1 tot vijf minuten na rust. Een corner van Paul werd ingekopt door Sil en zijn bal werd door Naygiro ingetikt. 1-2 Voor Vitesse. Na deze goal domineerde we de wedstrijd. PSV wilde wel maar het lukte niet echt. Ook door het goede en mooi vlaggen van onze grensrechter Michel. In de dertiende minuut van de tweede helft werd een diepte bal van Oualid knap afgewerkt door Wessel. De 1-3 was een feit en vanaf de zijkant hadden we het gevoel dat er meer doelpunten voor ons zouden vallen. Maar niets was minder waar. Kansen kregen we zeker alleen lukte het ons niet de nummer vier en vijf achter de doelman van PSV te schieten. PSV probeerde van alles. Ging achterin 1-op-1 spelen en daardoor kwam er meer druk op onze achterhoede te liggen. In een scrimmage scoorde PSV nog wel de aansluitings treffer maar daar bleef het dan ook bij. 2-3

Winst uit bij PSV een prachtig resultaat. Een mooie team prestatie, boys. De eerste helft van de competitie zit erop. Alle teams hebben we nu een keer gehad en op de ranglijst zijn we nu de trotse nummer twee. De tweede helft van de competitie begint zaterdag 2 november tegen Dordrecht thuis om 12:00 uur. Met maar twee punten achter de nummer één de Graafschap is er nog van alles mogelijk.


Bron: redactie / M.B.

Deel online: