Nieuwsberichten
Vitesse O16 zet FC Dordrecht met 5-2 opzij 05/11
Zaterdag stond de wedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma. Alle tegenstanders hebben we nu een keer gehad en deze speelronde starten de returnwedstrijden. De uitwedstrijd wonnen we met 1-5 maar de tegenstander van vandaag had vorige week weten te winnen van Zwolle. Dus oppassen voor onderschatting. Zonder Sil en Teun (deden mee met O17) en zonder de nog geblesseerde Yairo en Shaquille begonnen we sterk aan de wedstrijd.

Miliano werd als door gebroken speler neergelegd en daar wij aan een vrije trap dachten en een kaart liet de scheidsrechter doorspelen. Vlak daarna een dieptebal van Giovanni op Miliano maar zijn schot werd opgepakt door de keeper. Na zes minuten spelen was het dan toch raak. Wederom was Giovanni de aangever maar dit keer was het Naygiro die mooi inschoot. De 1-0 was een feit. Toch kwamen de gasten na twaalf minuten spelen op gelijke hoogte. Een ongelukkige vrije trap kon werd door Jari gepareerd maar een attente Dordrecht speler tikte in tweede instantie de 1-1 binnen.

Gelukkig bleven we de aanval zoeken en dat leidde al snel tot een vrije trap voor ons. Daar wij wederom een kaart verwachten voor het opzettelijk neer halen van Naygiro vond de scheidsrechter dat een vrije trap voldoende was. Wessel schoot de bal hard in en Abdul scoorde. Helaas stond Appie buitenspel zodat het 1-1 bleef. Toch was het in de 24e minuut toch Appie die een foute terugspeelbal afstrafte en de 2-1 inschoot. Nog geen twee minuten later was het Miliano die een dieptebal van Naygiro beheerst afrondde. De 3-1 was een feit. Vijf minuten later zette wederom Giovanni een medespeler in kansrijke positie maar helaas ging het schot van Appie (alleen voor de keeper) net naast. In de 36e minuut schoot Appie wel raak. Een voorzet van Jordy werd beheerst ingeschoten. Met dit doelpunt werd de ruststand op 4-1 gebracht.

Na de rust kwam Paul erin voor Noah en gingen we op jacht naar meer doelpunten. Na vier minuten wisten we al de 5-1 te scoren. Een voorzet van Bruno werd genadeloos door Naygiro ingeschoten. Daarnaar werd het wat onrustiger en onzorgvuldiger. Wessel of Wouter werd vervangen dor Sven en vol goede moed gingen we op jacht naar de nummer zes. Sven werd (volgens ons) onterecht afgevlagd voor buitenspel, Abdul wilde met de borst scoren maar het lukte ons niet de zesde goal te maken. Het werd zelfs 5-2 na een vrije trap van Dordrecht. Uiteindelijk bleef het 5-2 maar pakte wij wel de eerste plaats in onze poule.


Bron: redactie/M.B.

Deel online: