Nieuwsberichten
Vitesse O17 begint kampioenspoule met overwinning op PSV 18/01

Op een waterkoud Papendal stond onze eerste wedstrijd op het programma. De tegenstander van vandaag is PSV O17. De jongens hebben zichzelf hoge doelstellingen gesteld voor deze kampioenspoule en konden vandaag laten zien dat ze er ook daadwerkelijk voor willen gaan. Binnen vijf minuten stond de 1-0 op het bord, een vrije trap op links werd genomen door Daan en bij de tweede paal van dichtbij binnen geknikt door Simon. Dat is nog eens lekker beginnen!

Hierna begon de motor echter wat te haperen want wat volgde was een rommelige fase met veel balverlies aan beide kanten. Op een paar kleine kansjes na die niets opleverden gingen we rusten met de minimale voorsprong. Vlak na rust schoten de jongens weer goed uit de startblokken en binnen tien minuten zagen we de ene na de andere mooie aanval. De kansen regen zich aaneen maar helaas bleef het tweede doelpunt maar uit. PSV kon hier weinig tot niets tegenover brengen maar wat vaker wel gebeurt is dat als je de kansen zelf niet maakt de tegenstander er plotseling wel één weet te benutten. Gelukkig was dit vandaag niet het geval, vlak voor tijd werd de wedstrijd door onze aanvoerder Enzo beslist. Wederom weet hij met zijn linker de bal uit een vrije trap buiten het bereik van de PSV goalie tegen de touwen te schieten.

De wedstrijd was gespeeld en de eerste drie punten konden worden bijgeschreven. Hierdoor zijn we thuis dit seizoen nog steeds ongeslagen , vandaag de nul gehouden en direct de eerste plaats op de ranglijst. De competitie is nog jong maar zo’n begin is goed voor het vertrouwen. Volgende week spelen we op vrijdag onze tweede wedstrijd. FC Utrecht O17 is dan tegenstander en de wedstrijd op Sportpark Zoudenbalch begint om 17.00 uur.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Maikel, 4. Eelco, 5. Jomairo,6. Enzo ©, 7. Darnell (56. Mike), 8. Million (71. Jayden), 9. Simon, 10. Daan, 11. Melano (64. Sergio)

Wissels:
12. Kevin 14. Jurmain 15. Niyi 16. Djordy 17. Mike (56. ingevallen voor Darnell) 18. Sergio (64. ingevallen voor Melano) 19. Jayden (71.  ingevallen voor Million)

Scoreverloop:
5. 1 – 0 Simon (assist: Daan)
77. 2 – 0 Enzo (vrije trap)
Bron: redactie / H.R.

Deel online: