Nieuwsberichten
Vitesse O17 bekert verder na winst op FC Utrecht 31/10

Het was een echte bekeravond in Utrecht. Een wedstrijd waar van alles in zat en een spectaculair scoreverloop. Vitesse begon zeer geconcentreerd aan deze wedstrijd. Eray Surul veroverde de bal al in de eerste minuut door balverlies van FC Utrecht. Hierdoor kwam Vitesse al snel in de wedstrijd op voorsprong. Hierna bleef Vitesse de bovenliggende partij. Al had FC Utrecht in de tiende minuut gelijk kunnen maken. Een schot vanaf ongeveer twintig meter ging maar net over.

Eray was in de 24e minuut dichtbij zijn tweede treffer. Hij veroverde opnieuw de bal, maar zijn inzet was te slap. Hierdoor kon de doelman van FC Utrecht redding brengen. In de 28e minuut ging Tarik mee de aanval in en kreeg de bal voor zijn voeten. Hij haalde snoeihard uit, maar de bal kwam tegen de paal. Even later werd het alsnog 0- 2 voor Vitesse. Een hoekschop van Jorn Smits kwam bij de vrijstaande Eray die toch de 0-2 maakte. Vitesse ging hierdoor met een prima stand de rust in.

Na de thee ging FC Utrecht volop de aanval spelen. De verdediging van Vitesse stond goed en werden er in het begin van de tweede helft weinig kansen weggegeven. Na tien minuten spelen een vlijmscherpe counter van Vitesse. Een combinatie tussen Max van Beem en Eray werd afgerond door opnieuw Eray die hierdoor zijn derde treffer aantekende. Direct hierna kwam FC Utrecht weer in de wedstrijd door er 1 – 3 van te maken. In de 68e minuut werd het zelfs weer 2-3. Vanaf dat moment was er een open en spannende wedstrijd. Max maakte na twee minuten in blessuretijd de beslissende treffer 2 – 4 op aangeven van Miliano Jonathans.

Althans, dat dácht iedereen. Maar FC Utrecht gaf niet op en het onmogelijke werd toch waargemaakt. Drie minuten in blessuretijd werd het 3 – 4 en een minuut later zelfs 4 – 4. Hierdoor moest de beslissing in deze bekerwedstrijd komen uit de penalty’s. FC Utrecht moest beginnen. Na ieder vijf penalty’s te hebben genomen stond het 3 – 3. Het werd vervolgens 4-4 en 5-5. Hierna miste FC Utrecht en Jorg van Rijn bleef koel en schoot de laatste penalty binnen. Hierdoor is Vitesse verdiend door naar de volgende ronde.

Opstelling:
Nigel van Haveren, Jorg van Rijn, Marcus Steffen, Sil Swinkels, Tarik Challoui, Espen van Ee, Nigel de Weerd, Jorn Smits, Eray Surul, Teun Heijmans, Max van Beem.

Wissels ingevallen: Merdan Cimtay, Devonish Eustatia, Miliano Jonathans, Rik van ‘t Wout.
Wissels niet ingevallen: Kevin Dadellaa, Leonardo Rocha de Almeida, Wesley Muit.

Scoreverloop:
1. 0-1 Eray
33. 0-2 Eray
54. 0-3 Eray
56. 1-3 FC Utrecht
68. 2-3 FC Utrecht
90+2. 2-4 Max van Beem
90+3. 3-4 FC Utrecht
90+4. 4-4 FC Utrecht.

Vitesse wint na strafschoppen: 5-6
Bron: redactie / AvdB

Deel online: