Nieuwsberichten
Vitesse O17 boekt knappe overwinning bij Feyenoord 23/10

Vandaag de derde opeenvolgende uitwedstrijd en zeker niet de minste! We moeten deze zaterdag de bus in richting Rotterdam waar Feyenoord onze tegenstander is. Zij staan tweede met een puntje meer en winnen op Varkenoord zou betekenen dat wij die plek overnemen.

Het begin was voor de thuisploeg, zij zetten vanaf het beginsignaal hoog druk en daar hadden wij het eerste kwartier toch wat moeite mee. Gaandeweg de wedstrijd kwamen we echter beter in het spel en beter aan het voetballen toe. Het middenveld nam het heft over en door loopacties in de diepte werden de gastheren wat verder teruggedrongen. De wedstrijd kwam hierdoor meer in evenwicht en ook wij kregen daardoor de nodige kansen. Na iets meer dan een half uur spelen kwamen we op voorsprong! Een snel genomen ingooi op Daan die op zijn beurt Simon bediende. Op de rand 16 schoot onze spits de bal op doel en omdat deze onderweg nog aangeraakt werd door een Feyenoord-verdediger verdween de bal met een boog in de verre hoek achter de Rotterdamse goalie. Vlak voor rust kregen we nog de kans op de 0-2 maar het schot van Mike ging voorlangs.

Na de rust kwamen we er nog maar sporadisch uit doordat de gastheren verwoed op jacht gingen naar de gelijkmaker. Een paar keer waren ze er dichtbij maar gelukkig stond Job zijn mannetje en hadden hun voorwaartsen op andere momenten hun vizier niet op scherp staan. Zelf hadden we ook de nodige kansen om de wedstrijd op slot te gooien maar aangezien dat doelpunt niet viel bleef het spannend tot het eind. Waar we vorige week strijd moesten leveren om er nog een gelijkspel uit te halen was het nu bikkelen om de drie punten mee terug naar Arnhem te nemen. De jongens verdedigden de voorsprong met verve en vochten voor wat ze waard waren. De laatste paar minuten waren zenuwslopend maar tot ieders opluchting aan Arnhemse zijde klonk na vier minuten blessuretijd het verlossende fluitsignaal van de scheids. De drie punten in de tas en mee de bus in naar Papendal!

Volgende week hebben we geen competitiewedstrijd maar er wordt wel gevoetbald. We oefenen dan op Papendal tegen NAC O17, aanvang wedstrijd is 12:00 uur. Over twee weken spelen we thuis onze zevende wedstrijd, tegenstander is dan FC Groningen O17, aanvang wedstrijd is om 12:00 uur.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin (80. Niyi), 3. Maikel, 4. Enzo ©, 5. Jomairo ( 77. Eelco), 6. Jayden, 7. Mike ( 61. Darnell), 8. Million, 9. Simon. 10. Daan (52. Nouri),11. Sergio (52. Jurmain)

Wissels:
12. Kevin, 14. Nouri, (52. ingevallen voor Daan), 15. Niyi (80. ingevallen voor Kelvin), 16. Eelco (77. ingevallen voor Jomairo), 17. Darnell (61.  ingevallen voor Mike) 18. Djordy,  20. Jurmain (52. ingevallen voor Sergio)

Scoreverloop:
31. 0 – 1 Simon (assist: Daan)
Bron: redactie / H.R.

Deel online: