Nieuwsberichten
Vitesse O17 boekt ruime zege na vroege achterstand 20/11

Vandaag een wedstrijd tegen een tegenstander die laag geklasseerd is, Excelsior uit Rotterdam. Of het nou onderschatting was, of gebrek aan concentratie en focus, feit was dat we al heel vroeg op achterstand kwamen. Een verre inworp van de Rotterdammers op hun spits die de bal gelukkig mee kreeg en de rechtsbuiten op maat bediende. Diens schot in de kruising zorgde er voor dat Job dit seizoen zijn eerste tegendoelpunt in een thuiswedstrijd kreeg te verwerken.

Binnen tien minuten kwamen we langszij en ook nu ging er een inworp aan vooraf. Melano gooit de bal richting Simon en hij geeft de bal met links voor waar de mee opgekomen Kelvin klaar staat om met rechts de bal via de onderkant van de lat binnen te schieten. Gedurende het restant van de eerste helft leek het wel of de Kralingers hun bus voor het doel hadden geparkeerd. Het was voor onze jongens heel lastig om hier doorheen te komen. Zelf gokten de Rotterdammers op de lange bal richting hun bonkige spits om van daaruit verder te voetballen. Zo bleef het dus tot aan de thee 1-1.

Net zoals vorige week werd ook nu in de rust aangegeven om meer de ruimte achter hun laatste linie op te zoeken. In de 47e minuut leverde dit dan ook de meer dan verdiende voorsprong op. Enzo drijft de bal op en verstuurt vanaf de rand middencirkel een lange bal waar Jayden goed op heeft geanticipeerd. Omdat hun keeper weifelend uitkomt kan Jayden de bal richting doel schieten en, ondanks een verwoede maar vergeefse poging van een Rotterdamse verdediger om de bal weg te werken, de 2-1 aantekenen. Hierna verzuimden we de score verder uit te bouwen, de kansen waren er wel maar het doelpunt wilde maar niet vallen. Het duurde dan ook tot de 68e minuut voordat de wedstrijd definitief werd beslist. Een korte corner werd voorgegeven en door iedereen gemist maar de attente Maikel wist, voordat deze over de achterlijn uit zou gaan, de bal nog voor te zetten waar Simon klaarstond om simpel de 3-1 binnen te tikken. Het verzet van de Rotterdammers was hiermee gebroken, de bus werd weer “ weggereden” en de kansen waren er om de score verder op te voeren. We kwamen echter nog maar één keer tot scoren en dit doelpunt kwam tot stand nadat Simon met een steekbal Darnell wegstuurde. Diens voorzet komt bij de sterk spelende Melano terecht maar hij wist het hem zo gegunde doelpunt niet te maken. Melano schiet tegen de keeper aan en in de rebound is het Daan die het 4e doelpunt op zijn naam zet.

Door dit doelpunt staan we nu op basis van doelsaldo weer bovenaan. Volgende week spelen we weer thuis en dan is FC Twente de tegenstander. De wedstrijd zal op vrijdag 23 november worden gespeeld, aanvang is 18:00 uur.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Maikel ( 77e minuut vervangen door Eelco), 4. Enzo ©, 5. Jomairo, 6. Jayden ( 73e minuut vervangen door Djordy), 7. Mike ( 64e minuut vervangen door Darnell), 8. Million ( 75e minuut vervangen door Sergio), 9. Simon, 10. Daan, 11. Melano ( 75e minuut vervangen door Jurmain)

Wissels:
12. Kevin 14. Eelco ( 77e minuut ingevallen voor Maikel) 15. Niyi 16. Djordy ( 73e minuut ingevallen voor Jayden) 17. Darnell ( 64e minuut ingevallen voor Mike) 18. Sergio ( 75e minuut ingevallen voor Million) 19. Jurmain ( 75e minuut ingevallen voor Melano)

Scoreverloop:
2. 0 – 1 Excelsior
10. 1 – 1 Kelvin (assist: Simon)
47. 2 – 1 Jayden (assist: Enzo)
68. 3 – 1 Simon (assist: Maikel)
75. 4 – 1 Daan
Bron: redactie / H.R.

Deel online: