Nieuwsberichten
Vitesse O17 boekt ruime zege op ADO Den Haag 02/05
Waar de vorige wedstrijd tegen ADO in Den Haag tot een waar doelpuntenfestival leidde, vielen er ook vandaag weer 8 doelpunten te noteren. In tegenstelling tot die wedstrijd, een 4-4 gelijkspel, werd het nu een overduidelijke 7-1 overwinning voor de geel-zwarten.

De gasten kwamen er deze wedstrijd niet of nauwelijks aan te pas, ze hebben het dit voorjaar sowieso moeilijk aangezien ze nog geen enkele wedstrijd hebben gewonnen. Van onderschatting was van onze kant dit keer geen sprake, al duurde het tot de 28e minuut voordat het eerste doelpunt op het scorebord verscheen. Een goede aanval over links waarbij Georgy Jasper de diepte instuurt. Diens voorzet wordt door iedereen gemist maar op rechts door Yassin opgepikt. Hij zet de bal opnieuw voor en Jasper kruipt voor zijn tegenstander en schiet met links in het dak van het doel binnen.

Een kleine tien minuten later wordt de voorsprong verdubbeld als onze spits Mike wederom op aangeven van Yassin de bal in twee instanties achter de keeper weet te werken. Waar hij eerst met zijn rechter tegen de keeper aanschiet weet hij het in de rebound met links wel af te maken. Als ADO in de blessuretijd van de eerste helft op jacht gaat naar de aansluitingstreffer krijgen zij in tegenstelling daarvan hun derde achter de kiezen. Het is wederom Yassin,  die met een lange bal Jasper bereikt, hij dreigt binnendoor te gaan maar gaat toch buitenom en schiet in de lange hoek de bal tegen de touwen. Yassin heeft, voor zover dat bestaat, dus een assist-hattrick op zijn naam staan.

In de tweede helft wordt de wedstrijd binnen tien minuten op slot gegooid als onze jongens in die periode de score weten uit te bouwen naar 6-0. Eerst word Jasper geen strobreed in de weg gelegd als hij met de bal aan de voet tussen twee ADO-verdedigers dwars door het midden richting de keeper kan lopen en zijn derde van de dag kan bijschrijven.

Twee minuten later is het Mike die een voorzet van Jasper direct uit de lucht met zijn binnenkant voet heel beheerst achter de ADO-goalie weet te werken.

Binnen vijf minuten weet ook Mike zijn derde van de middag te scoren als de bal middels een raken door het midden op rechts bij Aaron terecht komt. Onze rechtsback zet voor en de bal belandt voor de voeten  van Mike die rustig wacht tot de keeper gaat liggen en dan de bal hard in het dak van het doel schiet.

Tussendoor weten de Hofstedelingen nog wel een tegentreffer te scoren maar vijf minuten voor tijd is het Mike die voor het slotakkoord tekent als hij door Melvin op maat wordt bediend en heel simpel de 7-1 kan binnen lopen.
Een makkelijke overwinning op de jongens uit de Hofstad waar we de vorige 2 wedstrijden toch gelijk tegen hebben gespeeld.

Aanstaande woensdag wacht de nummer drie, uit tegen FC Twente O.17 en aanvang wedstrijd is
om 14:00 uur:

Opstelling Vitesse
1.    Ruben                
2.    Aaron                    
3.    Joël        
4.    Maikel        
5.    Georgy                          
6.    Anouar ©    (61e minuut vervangen door Sïmon)                    
7.    Melvin                              
8.    Million        (41e minuut vervangen door Brend)                 
9.    Mike                        
10.    Yassin                    
11.    Jasper         (57e minuut vervangen door Aness)          

Wissels:
       12.  Joey        
       14.  Thomas            
       15.  Brend        ( 41e minuut ingevallen voor Million)        
       16.  Aziz          
       17.  Aness        (57e minuut ingevallen voor Jasper)     
       18.  Simon        (61e minuut ingevallen voor Anouar)            
      
Scoreverloop
1 – 0 28e  minuut  Vitesse
Doelpunt: Jasper    Assist: Yassin
2 – 0 36e minuut Vitesse
Doelpunt: Mike        Assist: Yassin
3 – 0 40+2e minuut Vitesse
Doelpunt: Jasper    Assist: Yassin
4 – 0 53e minuut Vitesse
Doelpunt: Jasper    Assist: Georgy
5 – 0 55e minuut Vitesse
Doelpunt: Mike        Assist: Jasper
6 – 0 59e minuut Vitesse
Doelpunt: Mike        Assist: Aaron
6 – 1 70e minuut ADO Den Haag
7 – 1 74e minuut Vitesse
Doelpunt: Mike        Assist: Melvin


Bron: redactie / H.R.

Deel online: