Nieuwsberichten
Vitesse O17 eenvoudig voorbij Volendam 03/04

Vandaag de belangrijke uitwedstrijd tegen de huidige koploper, Volendam O17. Na twee gelijke spelen werd het wel weer eens tijd om het zoet van een overwinning te proeven. Het moet gezegd, winnen verveelt nooit en de smaak blijft onveranderd lekker. Vanaf het beginsignaal was de wedstrijd onder controle en de gastheren uit het palingdorp kwamen er niet of nauwelijks aan te pas. Een slippertje achterin leverde nog wel een kleine kans op voor Volendam maar het schot ging naast het doel van Joey.

Hierna was het Vitesse wat de klok sloeg maar het doelpunt wilde maar niet vallen, de schoten gingen net naast of over. Waar we in de vorige wedstrijden dan tegen een, al dan niet onterechte, achterstand opliepen gebeurde dat vandaag gelukkig niet. Het duurde alleen wel tot vlak voor rust voordat de openingstreffer zou vallen. Een aanval over rechts via Yassin en Million waarbij de voorzet van laatstgenoemde in het doelgebied viel en normaal gesproken een prooi voor de doelman zou moeten zijn. Deze bleef echter op zijn lijn staan en de instormende Aness hoefde er alleen tegen aan te lopen en kon zo de 0-1 tegen de touwen knikken.

Na rust werd de wedstrijd binnen een kwartier beslist. Na een snelle hervatting van een afgeslagen Volendam aanval schoot Aaron een vuurpijl richting de voorste linie. De oranje defensie wilde de bal wegwerken maar Million zet een goed blok en verdubbelt met zijn rechter de voorsprong. Een paar minuten later zien we het mooiste doelpunt van de dag. Brend speelt in op Jasper en het is Yassin die de bal oppikt en er van af de middenlijn mee vandoor gaat. Hij kruist goed voor zijn tegenstander en haalt dan vanaf een kleine twintig meter verwoestend uit. De bal vliegt in de verre bovenhoek en de 3-0 staat op het scorebord.

In de 62e minuut lijkt onze aanval te stranden maar de bal wordt heroverd en Yassin opent op links op Aness die bij de tweede paal de mee opgekomen Aaron ziet staan. Hij levert een panklare voorzet af en het is voor onze rechtsback een koud kunstje om de 0-4 binnen te koppen. Het was alleen een kleine domper dat we in de slotfase door een slordigheid achterin nog een tegendoelpunt kregen te verwerken. Het nam niet weg dat de jongens vandaag een hele goede pot voetbal op de mat hadden gelegd door als collectief deze hele verdiende overwinning op de oranjehemden binnen te slepen. Door deze overwinning staan we nu derde met één punt minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld dan de huidige koplopers. Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen FC Utrecht O17, aanvang wedstrijd op Papendal is om 12:00 uur.

Opstelling:
1. Joey, 2. Aaron,3. Joël,4. Maikel (77. Thomas), 5. Georgy (68. Tycho),6. Brend ©, 7. Jasper (77. Aziz), 8. Million,9. Mike (64. Anouar),10. Yassin,11. Aness (64. Melvin)

Wissels:
12. Joey 14. Thomas (77ee minuut ingevallen voor Maikel) 15. Tycho (68e minuut ingevallen voor Georgy) 16. Anouar (64e minuut ingevallen voor Mike) 17. Melvin (64e minuut ingevallen voor Aness) 18. Aziz (77e minuut ingevallen voor Jasper)

Scoreverloop:
38. 0 – 1 Aness (assist: Million)
47. 0 – 2 Million (assist: Aaron)
51. 0 – 3 Yassin (assist: Jasper)
62. 0 – 4 Aaron (assist: Aness)
78. 1 – 4 Volendam
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: