Nieuwsberichten
Vitesse O17 in blessuretijd langs Feyenoord na sterke comeback 26/04

Binnen tien minuten op 0-2 achter komen te staan en steeds maar weer een achterstand zien weg te werken om hem toch nog, op z’n Duits, in blessuretijd naar je toe te trekken! Dat is wat onze jongens vandaag onder een stralende zon op Papendal voor elkaar kregen.

Al na vier minuten kwamen we achter te staan als een Feyenoorder geen strobreed in de weg wordt gelegd en hij de mee opgekomen middenvelder op maat bedient die de bal in de verre hoek buiten bereik van Job binnen schiet. Twee minuten later een verdubbeling van de achterstand wanneer een hoge bal binnen het doelgebied door onze achterhoede wordt na gekeken maar niet weggewerkt. Oud-Vitessenaar Ibrahim Berete weet hier wel raad mee en tikt heel simpel de 0-2 tegen de touwen. De wedstrijd leek hiermee al in een vroeg stadium zo goed als beslist maar niets bleek minder waar! Na precies een half uur spelen speelt Nouri zich tussen twee Rotterdammers fantastisch vrij en speelt Simon aan die heel beheerst de marge verkleint tot één doelpunt.

Zoals al vaker dit seizoen krijgen we ook nu weer vlak na rust een doelpunt tegen. Een lange bal wordt door één van de Feyenoord spitsen op waarde geschat en nadat hij een sliding van onze verdediger wist te omzeilen was het daarna een koud kunstje om hun derde achter Job te schieten. Hierdoor werden de jongens wakker geschud en wat ze in het laatste half uur lieten zien was een geweldig voorbeeld van vechtlust en strijd gepaard met heel mooi combinatievoetbal. In de 57e minuut krijgen we een vrije trap te nemen, Simon krult de bal tegen de verste paal en als een duveltje uit een doosje is daar Nouri die heel attent was meegelopen en de 2-3 aantekent. Nog geen drie minuten later komen we geheel terecht op gelijke hoogte als wederom Simon aan de basis staat van dit doelpunt. Een lange bal wordt door hem panklaar voor de voeten gekopt van Daan die na een fantastische loopactie de bal achter de Feyenoord goalie weet te prikken.

De jongens namen nu met een gelijkspel geen genoegen maar zo dachten de havenstedelingen er ook over want wij komen in de slotfase een paar keer heel goed weg. Het was hangen en wurgen en veel geluk hebben dat zij het vizier niet op scherp hadden staan. Gelukkig voor ons had Simon vandaag weer zijn dag want ook nu zorgt hij voor de winnende als na een aanval over rechts de bal via Million bij hem terecht komt. Onze spits tikt de bal bij de tweede paal binnen en zorgde hiermee voor een heerlijk slotstuk van een geweldige wedstrijd!

Aanstaande woensdag staat alweer onze laatste competitiewedstrijd voor de deur. Ditmaal hoeven we niet zo lang in de bus te zitten want de derby tegen NEC O.17 staat op het programma, de wedstrijd in Nijmegen begint om 18:30 uur.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Eelco, 4. Enzo ©, 5. Niyi (61. Maikel), 6. Daan, 7. Melano (50. Jurmain), 8. Million, 9. Simon, 10. Nouri, 11. Sergio (50. Darnell)

Wissels:
12. Kevin 14. Jurmain ( 50e minuut ingevallen voor Melano) 15. Darnell ( 50e minuut ingevallen voor Sergio) 17. Djordy 18. Jayden 19. Mike 20. Maikel ( 61e minuut ingevallen voor Niyi)

Scoreverloop:
4. 0 – 1 Feyenoord
6. 0 – 2 Feyenoord
30. 1 – 2 Simon (assist: Nouri)
47. 1 – 3 Feyenoord
57. 2 – 3 Nouri (assist: Simon)
60. 3 – 3 Daan (assist: Simon)
80+4. 4 – 3 Simon (assist: Million)
Bron: redactie / H.R.

Deel online: