Nieuwsberichten
Vitesse O17 krijgt te weinig tegen Heerenveen O17 24/09
Ook in de wedstrijd tegen Heerenveen waren er mogelijkheden voor een positief resultaat. Net als vorige week tegen FC Groningen werd er met 1 – 0 verloren. Ook in deze wedstrijd verloor Vitesse door een counter. Gezien de gehele wedstrijd kreeg Vitesse te weinig. In de achtste minuut had Vitesse al op voorsprong kunnen komen. Een vrije trap van Jorn Smits net buiten de zestienmeter werd scherp genomen. De bal ging maar net voorlangs het Heerenveen doel. Twee minuten later een lange bal van Max van Beem op Nigel de Weerd. Nigel ging langs zijn tegenstander, maar zijn inzet werd door de doelman gered.

In de zeventiende minuut opnieuw een kans voor Nigel op aangeven van Jorn. Het zat Nigel niet mee, want opnieuw was de doelman een sta in de weg. De eerste kans voor Heerenveen was in de twintigste minuut. Nigel van Haveren kon goed ingrijpen. In de 28e minuut een domper voor Vitesse. Uit een uitval door het midden kwam een Heerenveen speler bij de vijfmeterlijn geheel vrij en kon in vrij staande positie scoren. Hierdoor kwam Vitesse tegen de verhouding in met 0 – 1 achter. Tevens werd dit dan ook de ruststand.

Vitesse probeerde er in de tweede helft alles aan te doen om de achterstand ongedaan te maken. Zo was er al in de 47e minuut een kans voor Eray Sürül. Hij veroverde bal, maar vrij voor de doelman kon hij niet scoren. In de vijftigste minuut een snelle aanval van Vitesse. Nigel bereikte Eray die buitenspel stond. Hierna was er een periode met veel strijd op het middenveld. Kansen waren er dan ook niet. Vitesse probeerde langszij te komen door een extra aanvaller (Rik van ’t Wout) in te brengen vanaf de 78e minuut. Dit leverde alleen in de 86e minuut een kans op. Vanuit een hoekschop van Jorn was er veel gevaar, maar deze dreiging leverde geen doelpunt op. In blessuretijd moest Nigel van Haveren tot tweemaal toe redding brengen bij een uitval van Heerenveen. Hier bleef het bij en was er opnieuw verlies voor Vitesse. Dit was jammer want er was veel strijd/inzet en bijna geen kansen weggegeven.               

Opstelling:
Nigel van Haveren, Leonardo Rocha de Almeida, Espen van Ee, Max van Beem, Tarik Challoui, Andrei Gheralia, Nigel de Weerd, Jorn Smits, Eray Surul, Devonish Eustatia, Gallio Esajas.

Wissels ingevallen: Wesley Muit, Rik van ’t Wout, Jorg van Rijn.
Wissels niet ingevallen: Kevin Gadellaa

Scoreverloop: 0-1 (0-1)
28. 0 - 1 SC Heerenveen.


Bron: AvdB / redactie

Deel online: