Nieuwsberichten
Vitesse O17 laat punten liggen in Zwolle 03/09

Op de eerste dag van september begint voor ons dan eindelijk de competitie! Het is heerlijk voetbalweer en de wedstrijd zal in het PEC-stadion worden gespeeld. Al met al genoeg ingrediënten om er iets moois van te maken. Het begint echter dramatisch als na 34 seconden de gastheren al op voorsprong weten te komen doordat er slap werd verdedigd en zij er wel heel makkelijk doorheen konden komen. De linksbuiten snijdt naar binnen en schiet de bal achter Job tegen de touwen.

Na dit begin wisten de jongens het spel steeds meer naar zich toe te trekken en werd er jacht gemaakt op de gelijkmaker. De Zwollenaren wisten daar tegenover nog een paar kleine kansjes te creëren maar de grootste was toch voor ons. Vlak voor rust laat Sergio zijn tegenstander zijn hielen zien en legt de bal panklaar voor de voeten van Darnell maar diens schot verdwijnt hoog over het doel van de PEC goalie.

Vlak na rust een identieke situatie als wederom Sergio er vandoor is en nu Mike een niet te missen kans biedt. Maar ook onze spits had het vizier niet op scherp staan en ook hij laat deze kans onbenut. Onze kansen leverden dus niets op maar de eerste de beste kans voor de Zwollenaren leverde hen de 2-0 op wanneer zij in de omschakeling wel weten te scoren.

Vanaf dat moment ging er een knop om bij de jongens, de wissels brachten nieuw elan in het team en dat resulteerde in het feit dat wij de controle hadden over de wedstrijd. Het was een kwestie van tijd tot de aansluitingstreffer zou vallen en die kwam er dan ook. Het doelpunt kwam volledig voor rekening van de twee invallers. Daan speelt zich op het middenveld fantastisch vrij en stuurt met een heerlijke steekpass Melano alleen op de keeper af. Hij omspeelt de keeper en schiet de bal met links binnen.

Nog een kwart wedstrijd te gaan om de gelijkmaker en eventueel winnende te scoren, kans na kans werd gecreëerd maar hij wilde er maar niet in. Vlak voor tijd wordt Mike net buiten de zestien gevloerd en onze aanvoerder Enzo gaat achter de bal staan. Na zijn twee doelpunten uit  vrije trappen in een oefenwedstrijd tegen Groningen liet hij zien dat hij het ook kan als het om het echie gaat. Hij schoot de bal feilloos buiten het bereik van de PEC-doelman in de verre hoek.

Zo stond de meer dan verdiende 2-2 op het scorebord maar gezien de verhoudingen en het aantal kansen hadden we hier met drie punten naar huis moeten gaan. Volgende week zijn we vrij, maar op 15 september spelen we thuis tegen FC Volendam. Aanvang wedstrijd op Papendal is om 12:00 uur.

Opstelling:
1. Job, ,2. Kelvin, 3. Eelco ( 65e minuut vervangen door Jayden), 4. Maikel, 5. Niyi ( 66. Simon), 6. Enzo ©, 7. Darnell (41. Melano), 8. Million (52. Daan), 9. Mike, 10. Nouri, 11. Sergio

Wissels:
12. Kevin 14. Djordy 15. Simon ( 66. in voor Niyi) 16. Daan ( 52. in voor Million) 17. Melano ( 41. in voor Darnell) 18. Jayden (65.in voor Eelco)

Scoreverloop:
1. 1 – 0 PEC Zwolle
44. 2 – 0 PEC Zwolle
56. 2 – 1 Melano (assist: Daan)
78. 2 – 2  Enzo (vrije trap)
Bron: redactie / H.R.

Deel online: