Nieuwsberichten
Vitesse O17 laat voorsprong diep in de blessuretijd glippen 25/11
Voor Vitesse O17 zit het dit seizoen niet mee. Het team dacht met winst weg te gaan bij AZ in Wijdewormer, maar diep in blessuretijd maakte AZ de 2-2 gelijkmaker. AZ was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar Vitesse werd af toe gevaarlijk in de counter. AZ werd voor het eerst gevaarlijk in de zesde minuut. Een schot werd naast het doel geschoven. In de achttiende minuut kwam Vitesse verrassend op voorsprong. Marcus Steffen raakte de paal en daarna was er de redding van de AZ-doelman. De rebound werd door Wesley Muit prima inschoten. Hier door stond Vitesse met 0 -1 voor. AZ probeerde nog voor rust de gelijkmaker te forceren met veel aanvallen. In de 28e minuut een schot vanaf vijf meter naast het doel en in de 43e minuut opnieuw een kans die naast werd geschoten. Doordat er niet meer gescoord werd ging Vitesse rusten met een 0 -1 voorsprong.

Na de thee in de 54e minuut maakte een AZ-speler in het strafschopgebied een handsbal. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Gallio Esajas. Hierna was er een stormloop op het doel van Vitesse, maar de counters van Vitesse bleven ook gevaarlijk. In de 64e redde Nigel van Haveren voortreffelijk bij een inzet van AZ. Nigel bracht de bal snel in het spel en bereikte Eray Surul. Eray bereikte Espen van Ee. Zijn inzet werd gered door de doelman van AZ. In de 74e minuut kwam AZ op 1 -2. In eerste instantie redde Nigel prima, maar de rebound werd door AZ benut. Hierna moest Nigel nog een aantal keren redding brengen en leek Vitesse met de winst naar Arnhem te gaan. Zelfs één minuut in blessuretijd kreeg MIliano Jonathans een prima mogelijkheid om Vitesse in veilige haven te brengen. Na een prima actie ging zijn inzet net naast het doel. Door enkele blessuregevallen en verschillende wissels bij beide teams wisten we dat er tijd bij ging komen. Vier minuten in blessuretijd kwam de bal bij een geheel vrijstaande AZ-speler die AZ op gelijke hoogte bracht. Zeer ongelukkig deze gelijkmaker. Al moet wel gezegd worden dat AZ beter was en deze gelijkmaker wel verdiende. Jammer voor Vitesse dus, maar konden ondanks dit gelijke spel met een opgeheven hoofd van het veld. De spelers hebben gestreden tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Opstelling:
Nigel van Haveren, Leonardo Rocha de Almeida, Marcus Steffen, Jorn Smits, Jorg van Rijn, Espen van Ee, Eray Surul, Andrei Gheralia, Wesley Muit, Devonish Eustatia, Max van Beem.

Wissels ingevallen: Miliano Jonathans, Gallio Esajas, Teun Heijmans, Wessel Biljardt.
Wissels niet ingevallen: Kevin Dadellaa, 

Scoreverloop:
18. 0-1 Wesley Muit
54. 0-2 Gallio Esajas
75. 1 -2 AZ
90+4 2-2- AZ


Bron: redactie / AvdB

Deel online: