Nieuwsberichten
Vitesse O17 lijdt ruime nederlaag tegen FC Groningen 27/02
 
 Na de nederlaag van vorige week zal er vandaag uit een ander vaatje getapt moeten worden. De gasten uit Groningen hebben hun eerste drie wedstrijden winnend afgesloten en gaan dus aan kop in deze competitie. Op zich was het qua voetbal echt niet slecht wat onze jongens op de mat legden. Er werden aardig wat kansen gecreëerd en één van die kansen werd zelfs tot doelpunt verwerkt maar helaas werd deze, naar later bleek, onterecht afgekeurd. 
 
De tactiek van lange halen snel thuis werkte wonderwel voor de gasten uit het hoge noorden. Bij balbezit niet via verzorgd veldspel aan aanvallen toekomen maar die bal gewoonweg simpel naar voren knallen om hun snelle voorwaartsen aan het werk te zetten. In hun geval werkt het en is het wel degelijk effectief want als je in de wedstrijd waarin je minder in balbezit bent en van de vijf kansen die je krijgt er vier weet te benutten dan doe je toch iets goed. Zelf konden wij daar weinig tegenover stellen, er werd hard gewerkt en door verzorgd veldspel ontstonden ook een paar kansjes maar tot doelpunten kwam het maar niet. De grootste kansen die we kregen kwamen voort uit stilstaande spelsituaties en dan met name de corners van onze aanvoerder Enzo.

Bij een 0-1 achterstand kopte Daan bij één van die corners de bal rakelings over en nog geen minuut later staat de 0-2 op het bord nadat bij één van die lange ballen onze verdediger er uit wordt gelopen en de bal snoeihard in het dak van het doel beland. Kort na dit doelpunt komt Niyi het veld in voor Jomairo maar zijn optreden zal niet meer dan 5 minuten duren omdat hij aan de noodrem moet trekken en  een doorgebroken speler onderuit haalt en er dus met rood af moet. Hierna was het verzet definitief gebroken en konden de noorderlingen simpel naar 0-4 uitlopen.
 
Een ietwat geflatteerde uitslag maar dat zal de lange terugreis voor de bezoekers niet minder plezierig hebben gemaakt. Volgende week zijn we vrij, onze eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 09 maart. We spelen dan op Varkenoord tegen Feyenoord O17. Aanvang wedstrijd in Rotterdam is 12:00 uur.
 
Opstelling:
1. Job, 2. Eelco, 3. Maikel, 4. Enzo, 5. Jomairo (68. Niyi), 6. Djordy (67. Sergio), 7. Darnell, 8. Nouri, 9. Mike, 10. Daan, 11. Melano.

Wissels:
12.  Nigel, 14.  Jordi, 15.  Niyi (68. ingevallen voor Jomairo), 16.  Luuk, 18.  Sergio (67. ingevallen voor Djordy)
 
Scoreverloop:  
10. 0 – 1 FC Groningen
65. 0 – 2 FC Groningen
77. 0 – 3 FC Groningen
79. 0 – 4 FC Groningen
 Bron: redactie / H.R.

Deel online: