Nieuwsberichten
Vitesse O17 moet in de slotfase toch buigen 21/12

Vandaag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Een heuse topper welteverstaan. In Amsterdam op Sportpark de Toekomst stonden de nummers een en twee tegenover elkaar. De inzet was het winterkampioenschap.

De eerste tien minuten was aftasten, er gebeurde niet veel, maar Ajax had wel het betere van het spel. De eerste kans voor Vitesse liet zich pas in minuut 13 aantekenen. Het was Darnell die goed doorging en de bal voorlangs het doel schoot. Het spel golfde wat op en neer en het was wederom Darnell die op aangeven van Simon de 0-1 op de schoen had. Het schot belandde op de keeper. Direct daarna kwam Ajax er gevaarlijk uit, maar het was Job die met een goede redding de bal op de lat tikte. In de 23e minuut was het Simon die na een goede onderschepping Million diep stuurde. Zijn poging ging naast. Even later was het Kelvin die goede lange bal op Million in huis had waardoor we weer een aanval op konden zetten. Simon kreeg een vrije trap mee en ging zelf achter de bal staan: 0-1 voor Vitesse. Heerlijk binnengeschoten. Ajax was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en dat resulteerde in enkele kansen, maar steeds was het Job die zijn doel schoon hield. Vlak voor de rust was het Million die vanaf eigen helft vier man bezig hield en uiteindelijk een corner uit het vuur sleepte. Enzo nam de corner perfect en Melano kopte de bal in het doel. Met een 0-2 stand gingen we rusten.

In de tweede helft stonden we in de beginfase onder grote druk. Het positiespel van de Amsterdammers was goed en dat resulteerde in twee grote kansen in de eerste tien minuten. Job hield ons wederom op de been en redde op beide kansen fantastisch. Toch werden we nog gevaarlijk via Daan, die een lange bal over de verdediging legde op Simon. Zijn inzet ging maar net naast. Ajax bleef maar drukken en in de 59e minuut maakte het de aansluitingstreffer. Het bleef eenrichtingsverkeer en elf minuten later viel dan ook de gelijkmaker. We hadden aan een punt genoeg om ons tot winterkampioen te kronen. We hielden nog knap stand maar toch viel de 3-2 voor Ajax in de blessuretijd. Helaas zijn we net geen winterkampioen geworden.

Na de winterstop nemen we deel aan de kampioenspoule. Als we zo spelen zoals voor de winterstop gaat het helemaal goed komen met deze kanjers. Want dat mag gezegd worden, ze hebben gestreden tot en met de laatste minuut. Fijne vakantie en hele fijne feestdagen. Tot in 2019.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Maikel, 4. Enzo ©, 5. Jomairo, 6. Jayden, 7. Darnell (53. Mike), 8. Million, 9. Simon, 10. Daan, 11. Melano (60. Sergio)

Wissels:
12. Kevin, 14. Eelco, 15. Niyi, 16. Djordy, 17. Mike (53. ingevallen voor Darnell), 18. Sergio (60. ingevallen voor Melano),19. Jurmain

Scoreverloop:
26. 0-1 Simon
37. 0-2 Melano (assist: Enzo)
59. 1-2 Ajax
68. 2-2 Ajax
80+1. 3-2 Ajax
Bron: redactie / H.R. / M.P.

Deel online: