Nieuwsberichten
Vitesse O17 na goede tweede helft gelijk bij AZ 06/02
Door omstandigheden is de wedstrijd van de gebruikelijke zaterdag naar vrijdagmiddag verplaatst. Vooraf wisten we dat AZ uit geen makkelijke opgave zou worden. Van enige onderschatting was dus ook geen sprake. In de beginfase hadden we het betere spel en de eerste kans was er na vijf minuten spelen. Enzo verstuurde een lange bal op Melano. Zijn inzet ging naast. AZ reageerde twee minuten later gevaarlijk, maar met twee goede reddingen van Job bleef de stand op 0-0 steken.

In de negende minuut gaf opnieuw Enzo een goede bal op Simon, hij bleef koeltjes in de zestienmeter en verschalkte de AZ-doelman. 0-1 voor Vitesse! Na een kwartier spelen raakte we het initiatief kwijt en na 25 minuten leverde dat de gelijkmaker op. De aanvaller werd met een lange bal weggestuurd en passeerde daarmee voor het eerst Job in de kampioenspoule. Net voor de rust moest Job ook het tweede tegendoelpunt incasseren. Aan de zijkant werd er balverlies geleden, de bal ging de zestien in en werd hoog tegen de touwen geschoten. Met een 2-1 achterstand gingen we rusten. 

Na wat tactische omzettingen starten we de tweede helft goed. We kregen het initiatief weer in handen en dat leverde in de 53e minuut een goede kans op. Darnell had een goede actie in huis en snelde vanaf de zijkant naar binnen. Hij gaf de bal laag voor maar Daan en Melano konden er net niet bij. Vijf minuten later, in de 58e minuut, onderschepte Maikel de bal op de middenlijn en leidde een fantastische aanval in. Via een combinatie tussen Maikel, Mike, Daan en Million werd uiteindelijk Simon gevonden. Hij draaide zich tussen twee verdedigers knap vrij en schoot de 2-2 binnen. Door goed te blijven voetballen kwamen er nog wat kleine kansjes. We waren beter en op zoek naar de voorspong, maar die kwam er helaas niet meer. AZ was in de 75e minuut nog dichtbij, maar het was Eelco die op de juiste plek stond om te bal tegen te houden. Al met al een degelijke wedstrijd. Met name de tweede helft hebben we goed gevoetbald. 

Komende week spelen we thuis een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle 017. Aanvang 12:00 op Papendal. 

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Maikel, 4. Eelco, 5. Jomairo, 6. Enzo © (79. Nouri), 7. Darnell (72. Sergio), 8. Million, 9. Simon, 10. Daan (76. Jayden), 11. Melano (55. Mike)

Wissels:
12. Kevin, 14. Nouri (79. ingevallen voor Enzo), 15. Niyi, 16. Djordy, 17. Mike (55. ingevallen voor Melano), 18. Sergio (72. ingevallen voor Darnell), 19. Jayden (76. ingevallen voor Daan).

Scoreverloop:
9. 0-1 Simon (assist: Enzo)
25. 1-1 AZ
39. 2-1 AZ
58. 2-2 Simon (assist: Million)


Bron: redactie / H.R.

Deel online: