Nieuwsberichten
Vitesse O17 na rust voorbij Twente 08/05

Voor deze doordeweekse wedstrijd stapten we de bus in richting Hengelo OV voor de wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van FC Twente. De Tukkers staan derde en zouden het ons nog knap lastig kunnen maken in de titelrace. Het begin van de wedstrijd hadden de gastheren dan ook het iets betere van het spel en waren gretiger in de duels.

Na elf minuten spelen kwamen we bijna op achterstand als de bal uit een corner richting de verste paal wordt gekopt maar gelukkig stond daar Melvin die dat wist te voorkomen. We waren in deze fase zelf niet bij machte om het spel naar ons toe te trekken en het was dan ook Twente wat vlak voor rust op voorsprong kwam. Wederom was het een corner en nu werd de bal wel snoeihard binnen gekopt. In de rust werd een wissel aan onze kant doorgevoerd, een verdediger ging er af en een middenvelder kwam er bij. Aangezien onze jongens weer in de achtervolging moesten werden soms de ruimtes wat groter. FC Twente wist hierdoor bijna de voorsprong te verdubbelen maar gelukkig belandde de bal op de lat. Een kleine tien minuten later viel de verdiende gelijkmaker als na een aanval over rechts Jasper de bal met rechts voorzet. De Twente goalie verkijkt zich op deze bal en bij de tweede paal p(r)ikt Yassin de bal binnen.

De Tukkers waren hiervan nog niet bekomen of ze stonden alweer achter. Het is Brend die de bal rond de middenlijn verovert en Million de diepte in stuurt en alleen voor de keeper maakt hij het heel beheerst af. Zo zijn de rollen weer omgedraaid en zijn het de Tukkers die op jacht moeten gaan naar de gelijkmaker. Nu kwam er voor onze voorwaartsen meer ruimte maar het duurde tot diep in de blessuretijd alvorens opnieuw Million, ditmaal op aangeven van Yassin, de beslissendederde binnen schoot. Met nog maar drie wedstrijden te gaan staan we nu vijf punten los van de nummer twee.

Volgende week zaterdag wacht NAC en zij hebben de punten nog heel hard nodig om bij de eerste zes te eindigen. De wedstrijd op Papendal begint om 12:00 uur.

Opstelling:
1. Ruben, 2. Aaron, 3. Joël, 4. Maikel (41. Million), 5. Georgy, 6. Anouar ©, 7. Melvin (75. Simon), 8. Brend, 9. Mike (60. Aness), 10. Yassin, 11. Jasper (72. Thomas)

Wissels:
12. Joey 14. Thomas (72. ingevallen voor Jasper) 15. Tycho 16. Million (41. ingevallen voor Maikel) 17. Aness (60. ingevallen voor Mike) 18. Simon (75. ingevallen voor Melvin)

Scoreverloop:
34. 1 – 0 FC Twente
66. 1 – 1 Yassin (assist: Jasper)
68. 1 – 2 Million (assist: Brend)
80+4. 1 – 3  Million (assist: Yassin)
Bron: redactie / H.R.

Deel online: