Nieuwsberichten
Vitesse O17 onderuit tegen Ajax O17 05/04

Vandaag de eerste van een tweeluik binnen vier dagen tegen de Amsterdammers, plaats van handeling is een zonovergoten sportpark De Toekomst. Het is heerlijk voetbalweer en ook het (gras)veld ligt er lekker bij. Kortom, genoeg ingrediënten om er een mooie pot van te maken. De jongens komen redelijk goed uit de startblokken en het is dan ook Million die de eerste kans van de wedstrijd noteert als hij na een korte solo de bal net voorlangs schiet.

Hierna waren het de gastheren die de wedstrijd naar zich toe trokken en steeds meer en beter de vrije man konden vinden. Door hun manier van spelen kwam er voor Ajax op het middenveld veel ruimte en aangezien onze laatste linie bleef hangen bleef het speelveld groot. Hun lepe spitsen wist hier wel raad mee en kwamen daar iedere keer de bal halen. Zo gebeurde het dan ook dat na een één-tweetje tussen de twee voorwaartsen hun middenvelder werd weggestoken en Job met een droge schuiver in de korte hoek kansloos liet. Na dit doelpunt rechtten de boys hun rug en gedurende een tiental minuten hadden zij weer het betere van het spel maar de gelijkmaker viel niet en zo gingen we met een minimale achterstand rusten.

In de rust hamerden de trainers er op dat we meer compacter moesten spelen en met volle druk op de bal. Helaas ging het vanaf de aftrap al mis, bal werd direct bij een Ajacied ingeleverd waardoor de thuisploeg heel gemakkelijk richting onze zestien opstoomde en met een listig hakballetje hun linkerspits in stelling werd gebracht. Na 28! seconden spelen schoot hij de bal met links in het dak van het doel. Na een uitbraak over links wist Million Mike in de zestien te bereiken maar diens schot met links kwam op de buitenkant van de paal. De thuisploeg werd even later in het zadel geholpen als na een buiteling een penalty wordt gegeven. Tot slot viel ook nog de 4-0 als Job de bal na een vrije trap niet klem heeft en de afvallende bal door de inkomende Ajax verdediger binnen wordt gewerkt.

Aanstaande dinsdag gelijk de kans op revanche als de Amsterdammers naar Papendal komen, aanvang wedstrijd is om 18:00 uur.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin, 3. Eelco, 4. Maikel, 5. Jomairo, 6. Enzo ©, 7. Melano (71. Sergio), 8. Million, 9. Mike (61. Darnell), 10. Daan (74. Djordy), 11. Jurmain (53. Nouri).

Wissels:
12. Kevin,  14. Nouri (53. ingevallen voor Jurmain) 15. Darnell (61. Mike) 17. Sergio (71. ingevallen voor Melano) 18. Djordy (74. ingevallen voor Daan)

Scoreverloop:
24. 1 – 0 Ajax
41. 2 – 0 Ajax
71. 3 – 0 Ajax
76. 4 – 0 Ajax
Bron: redactie / H.R.

Deel online: