Nieuwsberichten
Vitesse O17 op de valreep naast ADO Den Haag 09/10

Op een druilerig Papendal stond vandaag de wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. De trainer had de jongens vooraf op het hart gedrukt de tegenstander direct vanaf de aftrap te laten merken dat er voor hen vandaag niets te halen viel. De eerste tien minuten lieten echter een heel ander spelbeeld zien. Het was ADO wat de klok sloeg en in no time kregen zij twee hele grote kansen die , gelukkig voor ons, niet benut werden.

In de elfdee minuut was het Jasper die de bal op de helft van ADO herovert en met een steekpass Aness bedient maar diens schot knalt via de buitenkant van de paal naast. In de periode die hierna volgde zagen we aan beiden kanten geen echte kansen. Na een klein half uur spelen was het de spelmaker aan ADO-zijde die eerst naast schoot maar daarna een toegekende vrije trap vanaf een meter of  twintig in de verre hoek binnenschoot. Ook hierna was het ADO wat de overhand had maar gelukkig niet meer tot scoren kwam.

De tweede helft begonnen we met twee verse krachten en gelukkig lieten de jongens zich van een hele andere kant zien en zagen we vanaf de kant strijd en de wil om de drie punten te pakken. Zoals de afgelopen weken al het geval was liet Hamze ook vandaag een hele goede invalbeurt zien. Hij was een ware plaag voor de ADO-defensie en door zijn toedoen kregen we in een mum van tijd drie hele grote kansen op de gelijkmaker die er helaas geen van allen ingingen. De gelijkmaker hing in de lucht maar de tijd begon te dringen temeer we met een gelijkspel geen genoegen wilden nemen. Het werd er niet makkelijker op toen Maikel in de 70e minuut zijn tweede gele kaart pakte en de jongens het met tien man moesten doen.

De koppies gingen niet hangen en ze bleven strijden voor wat ze waard waren en het loon naar werken kwam in de 80e minuut. Een vrije trap van Tycho werd door een ADO-verdediger in eigen doel gelopen en zo kregen onze jongens hun welverdiende gelijkmaker. Waar de eerste helft voor ADO was en de tweede overduidelijk voor Vitesse met veel en veel meer kansen. We waren blij met het ene punt maar toch overheerste bij de jongens de teleurstelling dat niet meer kansen tot doelpunten hebben geleid. De staf was in ieder geval trots op hetgeen ze in de tweede helft aan strijdlust en wilskracht hebben laten zien.

Aanstaande dinsdag spelen we de tussenronde in de beker in Enschede tegen FC Twente O.16.

Opstelling:
1. Joey, 2. Aaron (41. Melvin), 3. Joël, 4. Maikel, 5. Georgy (71. Tycho), 6. Brend, 7. Jasper (41. Hamze), 8. Anaouar, 9. Mike, 10. Yassin, 11. Aness.

Wisselspelers:
12. Ruben, 14. Melvin, 15.  Tycho, 16. Hamze, 17. Rivano

Scoreverloop:
29. 0-1 ADO Den Haag
80. 1-1 Eigen doelpunt


Bron: Redactie / H.R.

Deel online: