Nieuwsberichten
Vitesse O17 op valreep naast FC Utrecht 14/11

Met de nog steeds ongeslagen status stapten we de bus in richting de Domstad. Dat het niet makkelijk zou worden hadden we van te voren ingecalculeerd maar als je binnen tien minuten uit bij Utrecht met 0-2 voor komt te staan is dat natuurlijk een heerlijk begin.

Het eerste doelpunt komt op naam van Simon die de bal uit een vrije trap met veel gevoel én snelheid met de binnenkant voet in de verre hoek tegen de touwen schiet. Een kleine vijf minuten later is het Daan die na een snelle inworp van Kelvin en slecht wegwerken door de Utrecht-defensie er als de kippen bij is om de marge te verdubbelen. Dit was het begin waar we op gehoopt hadden maar ook wisten we dat Utrecht het er niet bij zou laten zitten. Op de bank zeiden we nog dat we ze nu de genadeklap moeten geven en de wedstrijd op slot moesten gooien voordat Utrecht er misschien weer in ging geloven.

Na deze pikstart leek het echter wel of het elftal verkrampte, medespelers werden amper nog gevonden, de tweede bal was vaak voor de tegenstander en passes kwamen niet meer aan. Kortom, het werd slordig. Hierdoor kregen de gastheren de wedstrijd onder controle. De Utrechters streden voor wat ze waard waren en maakten in de zeventiende minuut de aansluitingstreffer. Het spelbeeld tot aan de rust bleef hetzelfde, een fel strijdend Utrecht en wij die nog steeds op zoek waren naar ons eigen spel maar daar maar niet aan toe kwamen.

In de rust hebben de trainers nog gehamerd op het feit dat we meer de ruimtes achter hun laatste linie moesten opzoeken en het ook met de opbouw anders moesten aanpakken, namelijk met de lange bal Simon proberen te bereiken die dan onze snelle buitenspelers aan het werk kan zetten. Deze woorden waren amper weggeëbd of de gelijkmaker stond op het bord. Het is onze aanvoerder Jayden die een aanval onschadelijk probeert te maken maar bij het wegschieten de bal onfortuinlijk in het eigen doel schiet. De tegenstander wilde nu doordrukken en er op en er over gaan, we hielden in deze fase goed stand en kwamen nu ook steeds meer aan voetballen toe. Vijf minuten voor tijd kwamen we dan toch op achterstand en dus konden wij nu in de achtervolging. Wat de jongens in deze eindfase lieten zien was het feit dat ze, wat ze al vaker hebben laten zien, ook kunnen vechten voor iedere meter. Daarnaast werden de medespelers nu wel weer gevonden en waren de afvallende ballen weer voor ons. Het was een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen en die viel dan ook. Djordy stuurt Million de diepte in en onze middenvelder faalt niet en schiet een minuut voor tijd met zijn linker de 3-3 tegen de touwen.

Hierna hadden we zelfs nog een paar kansjes om er in de blessuretijd alsnog met de overwinning vandoor te gaan maar het bleef bij een gelijkspel. Al met al en gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

Volgende week zaterdag spelen we thuis om 12:00 tegen Excelsior.

Opstelling:
1. Job,2. Kelvin (56. Eelco), 3. Maikel, 4. Jomairo, 5. Niyi (75. Sergio), 6. Jayden, 7. Mike (49. Darnell), 8. Million, 9. Simon, 10. Daan (75. Djordy), 11. Jurmain (60. Melano)

Wissels:
12. Kevin 14. Eelco (56. ingevallen voor Kelvin) 15. Djordy (75. ingevallen voor Daan) 16. Darnell (49. ingevallen voor Mike) 17. Sergio (75. ingevallen voor Niyi) 18. Melano (60. ingevallen voor Jurmain)

Scoreverloop:
4. 0 – 1 Simon (vrije trap)
9. 0 – 2  Daan
17. 1 – 2 FC Utrecht
49. 2 – 2 FC Utrecht
74. 3 – 2 FC Utrecht
79. 3 – 3 Million (assist Melano)
Bron: redactie / H.R.

Deel online: