Nieuwsberichten
Vitesse O17 pakt eerste competitiepunt tegen PEC Zwolle 31/10

In een open en snelle wedstrijd pakte Vitesse O17 zijn eerste competitiepunt tegen PEC Zwolle. In het begin van de wedstrijd had PEC Zwolle meer balbezit en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Vitesse. Na twintig minuten spelen kwam Vitesse beter in de wedstrijd en ging het gelijk op.

Er waren in de eerste helft voor zowel Vitesse als PEC Zwolle maar twee mogelijkheden. In de zesde minuut een schot van PEC Zwolle tegen de onderkant van de lat. De bal viel voor Vitesse aan de goede kant van de doellijn. Even later was het Eray Surul die op aangeven van Nigel de Weerd maar net naast schoot. PEC Zwolle had in de twaalfde minuut een vrije kans om de score te openen, maar de inzet ging naast het doel. Vijf minuten voor rust had Eray nog een mogelijkheid op aangeven Jorg van Rijn. Ook nu ging de bal aan de verkeerde kant van de doellijn naast het doel.

In de tweede helft een op en neer gaande wedstrijd. Vitesse begon goed aan deze tweede helft en had binnen een kwartier drie goede mogelijkheden om de score te openen. Eerst uit een hoekschop die bij Max van Been kwam. Zijn inzet ging via de lat over. Merdan Cimtay ging op rechts langs zijn tegenstander en bereikte Nigel met een mooie voorzet. Het schot van Nigel ging over. Even later had Max nog een goede mogelijkheid zijn inzet ging voorlangs. Toch kwam Vitesse op voorsprong in de 65e minuut. Max bereikte de vrijstaande Nigel die prima scoorde.

Hierna leek het er op dat Vitesse de eerste winst ging pakken, maar elf minuten voor tijd kwam PEC Zwolle langszij door een afstandsschot in de verste hoek buiten het bereik van Nigel van Haveren. Vier minuten voor tijd een fout van de PEC Zwolle-doelman. De ingevallen Rik van ’t Wout veroverde de bal maar wist niet te scoren. Iedereen dacht dat de wedstrijd onbeslist zou blijven. Dit gebeurde ook, maar Vitesse had geluk. Een PEC Zwolle-speler die alleen op Nigel van Haveren afging werd binnen de zestien neergelegd. De toegekende strafschop werd door PEC Zwolle tegen de doelpaal geschoten. Hierdoor bleef het toch nog 1 – 1 en had Vitesse zijn eerste punt binnen.

Opstelling:
Nigel van Haveren, Jorg van Rijn, Marcus Steffen, Merdan Cimtay, Tarik Challoui, Espen van Ee, Nigel de Weerd, Jorn Smits, Eray Surul, Devonish Eustatia, Max van Beem.

Wissels ingevallen: Bruno van Egdom, Sil Swinkels, Miliano Jonathans, Rik van ‘t Wout.
Wissels niet ingevallen: Kevin Dadellaa, Leonardo Rocha de Almeida, Wesley Muit.

Scoreverloop:
65. 1-0 Nigel de Weerd
79. 1-1 PEC Zwolle.




Bron: redactie / AvdB

Deel online: