Nieuwsberichten
Vitesse O17 ten koste van FC Twente O16 naar volgende ronde 12/10

Vandaag op naar Hengelo OV voor de tweede wedstrijd in de beker (zgn. tussenronde) tegen de O16 van FC Twente. In het begin van de wedstrijd een licht overwicht van onze kant wat resulteerde in een klein aantal kansjes.

Ondanks het leeftijds- en lengteverschil kon de tegenstander aardig meekomen en balverlies op ons middenveld leverde ook gelijk een levensgrote kans voor de gastheren op. Het was aan Ruben te danken dat wij niet op achterstand kwamen. Een Twente speler dook voor hem op maar met een geweldige reflex wist Ruben de bal tot corner te verwerken. Hierna moest Ruben nog een keer handelend optreden om ons te behoeden voor een tegengoal. Over de rest van de eerste helft valt eigenlijk weinig meer te vermelden behalve dan dat er veel te veel misging aan onze kant.

Een kwartier na rust kreeg de voor Hamze ingevallen Melvin de eerste echt grote kans van de wedstrijd voor ons maar diens schot ging rakelings over. Nog geen vijf minuten later krijgen we een penalty mee als bij een corner Maikel door een Twente-verdediger naar de grond wordt gewerkt. Mike legt aan schiet de bal hard en onhoudbaar in de kruising. FC Twente ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker wat ertoe leidde dat er bij hen achterin meer ruimte kwam. Zo was het de ingevallen Sergio die uit een counter de bal binnen de zestien aangespeeld krijgt en zich mooi vrij kapt, maar zijn schot met links gaat naast.

Even later is het wederom Sergio die nu door Melvin de diepte in wordt gestuurd en met zijn snelheid zijn tegenstanders zijn hielen laat zien. Alleen voor de keeper beslist hij heel beheerst de wedstrijd door de 0-2 aan te tekenen. De gastheren probeerden het hierna nog wel maar bij hen namen de krachten steeds meer af en zo konden de jongens de wedstrijd makkelijk uitspelen.

Het was wederom een wedstrijd waarbij de eerste helft opgevolgd werd door een veel betere tweede helft. De winst is binnen en nu op naar de volgende ronde! Aanstaande zaterdag zijn we vrij en volgende week zaterdag is er weer een competitiewedstrijd, uit tegen Sparta om 12:00 uur.

Opstelling:
1. Ruben, 2. Joël, 3. Maikel, 4. Georgy, 5. Aaron, 6. Brend ©, 7. Jasper (65. Sergio), 8. Aness (61. Tycho), Mike (74. Maikel E.), 10. Yassin, 11. Hamze (47. Melvin).

Wissels:
12. Job 14. Melvin (47. ingevallen voor Hamze) 15. Tycho ( 61. ingevallen voor Aness) 16. Maikel E. (74. ingevallen voor Mike) 17. Sergio (75. ingevallen voor Georgy).

Scoreverloop:
60. 0 – 1 Mike (penalty)
82. 0 – 2 Sergio (assist: Melvin)
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: