Nieuwsberichten
Vitesse O17 trekt zege over de streep tegen FC Utrecht 09/04

Na twee wedstrijden tegen de koplopers wachtte ons nu een ploeg die iets lager in de rangschikking staat maar daarom niet minder lastig. In de heenwedstrijd werd, op een slecht veld, met minimaal verschil gewonnen en vandaag werd het 2-1 in ons voordeel ondanks dat twee Utrechters hadden gescoord… De Domstedelingen boden felle weerstand en met een paar sterke jongens in hun gelederen meden zij de fysieke strijd niet.

Binnen vijf minuten kwamen wij ietwat gelukkig op voorsprong toen een voorzet vanaf links van Jasper door een Utrecht verdediger in eigen doel wordt gegleden. In de fase die volgde kreeg ons middenveld maar geen vat op die van de gasten en hierdoor groeiden zij in de wedstrijd. Een kwartier na onze voorsprong kwam de gelijkmaker op het bord. Een snel genomen ingooi, de achterhoede die verrast wordt waardoor hun linkerspits de bal kan voorzetten en bij de tweede paal door de vrijstaande spits via onderkant lat tegen de touwen wordt gewerkt.

De gasten wilden meer en het was van onze kant alleen maar tegenhouden en gebruik proberen te maken van de ontstane ruimte in de defensie van Utrecht. Wij bleven in de wedstrijd doordat zij slordig met de kansen omgingen en het in de lucht hangende doelpunt niet wisten te scoren. Het doelpunt viel, maar gelukkig in ons voordeel. Een perfect getrapte corner van Melvin belandde op het hoofd van onze spits Mike die de bal voor de grijpgrage handen van de Utrecht-keeper binnenknikte.

Na rust was het Utrecht dat maar bleef beuken maar de Vitesse-muur niet wist te slechten. Het moet gezegd, als je zo veel kansen creëert maar ze één voor één om zeep weet te helpen en niet weet te benutten dan wordt het heel lastig om te scoren. Aan het veldspel van de gasten lag het niet maar gelukkig konden wij na 80 minuten spelen weer drie punten bijschrijven.

Over de gehele wedstrijd genomen had Utrecht misschien wel minimaal een punt verdiend maar zoals zo vaak in het voetbal wint niet altijd degene die het beste van het spel laat zien. Onze jongens hebben deze hele moeizame overwinning als collectief binnen gesleept door hard te blijven knokken gedurende de hele wedstrijd. En ja, soms heb je daar een keer het geluk aan je zijde bij nodig. Volgende week wederom een thuiswedstrijd, ditmaal ontvangen we FC Emmen O.17 op Papendal, aanvang wedstrijd 12:00 uur.

Opstelling:
1. Ruben, 2. Aaron (28. Anouar), 3. Joël (73. Tycho), 4. Maikel, 5. Georgy, 6. Brend ©, 7. Melvin (65. Aziz), 8. Million, 9. Mike (80. Sergio), 10. Yassin, 11. Jasper (74.Thomas)

Wissels:
12. Joey 14. Thomas (74. ingevallen voor Jasper) 15. Tycho (73. ingevallen voor Joël) 16. Anouar (28. ingevallen voor Aaron) 17. Aziz (65. ingevallen voor Melvin) 18. Sergio (80. ingevallen voor Mike)

Scoreverloop:
5. 1 – 0 Eigen doelpunt Utrecht (assist: Jasper)
15. 1 –1 FC Utrecht
30. 2 – 1 Mike (assist: Melvin)
Bron: redactie / H.R.

Deel online: